ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΟΜΟΙ



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Καλησπέρα, είμαστε οι Δρόμοι, μια παρέα που γουστάρει να παίζει μουσική. Το σχήμα αποτελείται από 4 άτομα, τον Κώστα (φωνή), τον Τζόρτζο (κιθάρα), τον Πάνο (μπάσο) και τον Φώτη (ντραμς).

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;
 
Οι επιρροές μας πολλές για να σας τις αναλύσουμε διότι ο καθένας μας είναι ανοιχτός σε πολλά είδη μουσικής, όμως το καλό είναι ότι τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έχουν επηρεάσει κλασσικές μπάντες του εγχώριου.

Εσείς με ποιο όρο θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
 
Θα χαρακτηρίζαμε τη μουσική μας πότε σκληρή, πότε νοσταλγική, πότε αλήτικη και πότε σπάστα όλα και μην αφήσεις βάζο.

Πως προέκυψε το όνομα ( Δρόμοι ) της μπάντας;
 
Είναι ένα όνομα που μας αντιπροσωπεύει και τους τέσσερις. Ο Κώστας ο τραγουδιάρης είχε την ιδέα και καταλήξαμε στο να μείνει στην μπάντα.

Γιατί επιλέξατε τη χρήση του ελληνικού στίχου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης;
 
Απλά το αισθανόμαστε καλύτερα. Ο ξένος στίχος εν τέλη είναι όντως ξένος.

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Έχουμε άφθονο υλικό που εκτελούμε σε συναυλίες. Σίγουρα έχουμε στόχο να βγάλουμε ένα άλμπουμ όταν μαζέψουμε το μπάτζετ, προς το παρόν αρκούμαστε σε ένα EP που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Τα σχέδια μας είναι να κάνουμε λάιβ όπου έχουμε την ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή προβάρουμε για το λάιβ που θα κάνουμε στις 23/11 στο Ilion Plus και μετά έχει ο Θεός.

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Η σκηνή ή το στούντιο;
 
Τίποτα από τα δύο, είμαστε άνετοι με την μουσική που παίζουμε και δεν μας αγχώνουν οι εντυπώσεις. 

Θα θέλαμε να μας πείτε για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα ποιο είναι το Νο.1 πρόβλημα;
 
Κλισέ απάντηση, αλλά το μεγαλύτερο θέμα είναι τα λεφτά. Και για μας και για οποιαδήποτε μπάντα που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο. Πρόβες, προώθηση και ηχογράφηση υλικού απαιτούν αρκετά χρήματα και γενικότερα δαπάνες που δύσκολα ανταποκρινόμαστε οικονομικά. 

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνόφωνη σκηνή στην Ελλάδα;
 
Πλέον οι παλιοί είναι αυτοί που κρατάνε την ελληνόφωνη σκηνή ζωντανή, οι οποία όμως έχει έλλειψη από νέους καλλιτέχνες η μπάντες. Υπάρχουν όμως αρκετά ελληνόφωνα σχήματα που κινούνται ''αντεργκράουντ'' και ποιος ξέρει... μπορεί να ανθίσει το κοινό τους κάποια στιγμή. Στην τελική οι εποχές κάνουν τον δικό τους κύκλο και οι μόδες πηγαινοέρχονται. 

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σ' εσάς...
 
Τέλος, θέλουμε να πούμε στον κόσμο να μην φοβάται να δείξει τις ιδέες που τον εκφράζουν γιατί η μουσική είναι ατελείωτη και πάντα θα υπάρχει κόσμος που την ακολουθεί. Με μια λέξη να τολμάει.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου