ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ANT ON TROUBLED PINE



Πως ξεκινήσανε οι Ant on Troubled Pine και ποια είναι η εξέλιξη τους μέχρι σήμερα;
 
Η μπάντα διαμορφώθηκε αρχικά σαν heavy metal το 2010 από δύο αδέρφια, τον Κώστα Καράμπελα (κιθάρες) και τον Γιώργο Καράμπελα (φωνή), προσκαλώντας τους φίλους τους Αντώνη Χριστόφη (τύμπανα) και Αδάμ Πεύκο (Μπάσο), ξεκίνησαν να γράφουν την δικιά τους μουσική. Δύο έτη αργότερα, συμμετείχα και εγώ στο σχήμα (Κωστας Χριστόπουλος -  κιθάρες) και ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το πρώτο τους heavy metal E.P. Αργότερα τα αδέρφια έπρεπε να αποχωρήσουν. Στην μπάντα παρέμειναν εγώ και ο Αδάμ που μετά από αρκετό πειραματισμό αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα progressive ύφος  γιατί μας ενδιέφερε αρκετά και ήταν κοντά στα ακούσματά μας. Μαζί με την Εύα Κιοσέογλου στα φωνητικά, τον Γιώργο Λιούλιο στα πλήκτρα και τον Πάνο Τοπαλίδη στα τύμπανα, συνεχίσαμε την πορεία μας προς το πρώτο album.

Σε ποιο μουσικό είδος θα σας κατατάσσαμε  και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Αν και δεν μ’ αρέσουν τόσο οι ταμπέλες και το υλικό μας δεν ακολουθεί “πιστά” κάποιο πρότυπο, θα έλεγα ότι τείνουμε λίγο-πολύ σε progressive rock/metal. Μεγαλώσαμε με Heavy και Power Metal. Από Iron Maiden που είναι η αγάπη του Αδάμ μέχρι και σήμερα σε Blind Guardian που τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση ακόμα. Όσο περνούσε ο καιρός τα ακούσματα μας έγιναν πιο “Progressive”. Dream Theater, Opeth, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Haken, Shadow Gallery, Faith no more και από 70s, Camel, Rush, Yes και πολλά άλλα τα οποία προσωπικά με βοήθησαν αρκετά και στην εξέλιξή μου σαν μουσικό και κιθαρίστα. 

Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;
 
Είναι κάτι για το οποίο επιθυμούμε να διατηρήσουμε το μυστήριο. Όσο αφορά το νόημα, το όνομα μιλάει για το ταξίδι του κάθε ανθρώπου. Σε ένα ταξίδι που γεμίζει από τις εμπειρίες του. Περιλαμβάνει τον πόνο, την ευτυχία, την απογοήτευση  όπως και μια αίσθηση σκοπού. Αλλά παρόλα τα σκαμπανεβάσματα, η ζωή θα μας δίνει την προοπτική που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε  το ταξίδι μας.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Shadow People, μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.
 
Ήταν κάτι που προσωπικά ήθελα να κάνω αρκετά χρόνια τώρα. Ένα άλμπουμ σε progressive δρόμους, πάνω στο οποίο θα μπορούσα να κάνω συνθέσεις πιο κοντά στις επιρροές μου. To άλμπουμ έχει να κάνει με το ανθρώπινο ταξίδι ενός ψυχικά τραυματισμένου ανθρώπου που προσπαθεί να ακολουθήσει ένα στόχο στη ζωή παρά τον πόνο του, και πως το αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που του παρουσιάζονται.


Tο αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Όντας ο κύριος συνθέτης του άλμπουμ, δεν μπορώ να πω ότι καθώς προχωρούσα, είχα μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου όσο αφορά τη μουσική. Αφού πρώτα γράψαμε τους στίχους, ήταν αυτοί που λίγο-πολύ με καθοδηγούσαν, και στην ουσία διαμόρφωναν το ύφος και τα μουσικά περάσματα που στο τέλος θα τους αγκάλιαζαν.

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του Shadow People;
 
Καλύπτεται παραπάνω.

Πως σκοπεύετε να το προωθήσετε;
 
To album μέχρι τώρα είναι διαθέσιμο μόνο σε ψηφιακή μορφή, θα υπάρξει όμως σίγουρα και σε φυσική.  Θέλουμε να το προωθήσουμε με live εμφανίσεις κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι η έκθεση σου σε κοινό είναι αυτή που θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρά η προώθηση από social medial που είναι γεμάτη από αμέτρητα σχήματα και η σύνδεση με νέο κοινό από εκεί είναι πιο δύσκολη.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς;
 
Αυτή την περίοδο ο μπασίστας μας Αδάμ Πεύκος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, οπότε κάνουμε υπομονή για κινήσεις που αφορούν Live εμφανίσεις. Παρόλα αυτά η δουλειά στο συνθετικό κομμάτι συνεχίζεται. Αναμένεται σίγουρα 2ο άλμπουμ το οποίο βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο. Μουσικά θα τείνει πιο πολύ σε progressive metal και θα είναι πιο τεχνικό, όπως και στιχουργικά θα ακολουθήσει διαφορετικό ύφος. Θα συνοδευτεί με νέα φωνητικά λόγω αποχώρησης της τραγουδίστριας μας από το σχήμα, όπως επίσης και με νέο ντράμερ, τον Μιχάλη Καραμιχάλη ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να συνεργάζεται μαζί μας. 

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή;
 
Αν και δεν είναι θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί και προσωπικά αποφεύγω να βλέπω από “Εθνική” σκοπιά το rock και metal μουσικό ρεύμα, πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αρκετά αξιόλογα σχήματα που αργά η γρήγορα θα βρουν την ανταπόκριση που τους αξίζει.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;
 
Θα έλεγα τους Instant boner με τους οποίους έχουμε και φιλικές σχέσεις. Γνωρίζουμε την σοβαρότητα και το ενδιαφέρον τους σε αυτό που κάνουν  και εκτιμούμε την μέχρι τώρα  δουλειά τους. 

Ο επίλογος δικός σας.
 
Κάνουμε κάτι που αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική, να βελτιωνόμαστε με κάθε σύνθεση και να ταξιδεύουμε με τους ακροατές μας. Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να μοιραστούμε το έργο και τις σκέψεις μας μαζί σας.

Εμείς ευχαριστούμε που βρήκατε χρόνο για αυτή τη συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου