ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BEZEHA



Πως σχηματίστηκαν οι Bezeha;
 
Από τα τέλη του 2015 σκεφτόμουν να δημιουργήσω ένα one man band στο οποίο θα έπαιζα Νορβηγική Black Metal. Στις αρχές του 2016 βρέθηκε στον δρόμο μου ο Zagan (ο vocalist των Bezeha) τον οποίο άκουσα και η ικανότητα του στα Black Metal φωνητικά με ενθουσίασε. Του έκανα λοιπόν την πρόταση να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Στους επόμενους μήνες δεν αργήσαμε να βρούμε μια πολύ καλή χημεία και η συνεργασία μας ήταν άψογη. Σήμερα οι Bezeha αποτελούνται από εμένα (Mykonius) στην σύνθεση της μουσικής και από τον Zagan στα φωνητικά.

Ποια ήταν η αφορμή που σας ώθησε στην δημιουργία της μπάντα σας;
 
Οι Bezeha για εμάς είναι ένα καράβι το οποίο μας ταξιδεύει. Η αφορμή λοιπόν είναι αυτό το ταξίδι. Αγαπάμε την Black Metal και μέσω αυτής δημιουργούμε την πορεία, η οποία θα έχει μπουνάτσες και φουρτούνες που θα θυμόμαστε στο μέλλον.

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Αρχικά θέλαμε να επιλέξουμε ένα όνομα το οποίο όταν το ακούει κάποιος να συνδέεται κατευθείαν με την μπάντα και να μην το συναντάει αλλού. Έτσι δημιουργήσαμε το όνομα Bezeha που είναι αναγραμματισμός τριών δαιμόνων, του Beleath, του Zepar και του Halphas. Στο κοντινό μέλλον θα γράψουμε ένα τραγούδι για το πως αυτοί οι τρεις δαίμονες συνδέονται και δημιουργούν το "Bezeha".

Υπάρχουν κάποια σχήματα ( σε Ελλάδα και Εξωτερικό ) που σας επηρέασαν μουσικά;
 
Φυσικά. Τα ακούσματα μας είναι κυρίως Second wave Black Metal μπάντες της Νορβηγίας όπως Darkthrone, Burzum, Mayhem, Gorgoroth, Emperor, Satyricon κ.α. Θέλουμε να μείνουμε όσο γίνεται στο στυλ της old school Νορβηγικής Black Metal βάζοντας παρόλα αυτά την δική μας υπογραφή άλλοτε με Ελληνικό στοιχείο όπως το "I Polis Ealo" και άλλοτε με δικούς μας πειραματισμούς όπως το "Lamento Della Ninfa, Amor" που ήταν κάτι πολύ παράτολμο και δύσκολο μα θέλουμε να πιστεύουμε πως τελικά το καταφέραμε.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο The Era Of The Northern City, μιλήστε μας λίγο για αυτή.
 
Το "The Era Of The Northern City" μας μιλάει για μια εποχή που πλέον έχει χαθεί και δεν υπάρχει. Το βαθύτερο μήνυμα που θέλει να μας περάσει είναι πως ο χρόνος δεν θα περιμένει κανέναν. Οπότε πρέπει να ζούμε το τώρα, να ξεχνάμε το χθες και να μην περιμένουμε το αύριο. Όσoν αφορά το τεχνικό κομμάτι και την δημιουργία του, το πρώτο μας album θα λέγαμε πως ήταν πρόκληση για μας. Ξεκινήσαμε στα μέσα του 2016 χωρίς να ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε, αν θα ήταν έτσι όπως το φανταζόμασταν ή αν θα μας άρεσε. Τελικά τα καταφέραμε καλύτερα από ότι πιστεύαμε ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες. 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που είμαστε ενεργοί το κοινό ανταποκρίνεται θετικά. Ας μην ξεχνάμε πως παίζουμε ένα από τα πιο ακραία είδη της Metal σκηνής. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποδοχή του κοινού. Παρόλα αυτά έχουμε αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από τους fans της Black Metal σκηνής και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και τους ευχαριστούμε για αυτό.


Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Αγαπάμε μια σχολή παλιάς μουσικής παρόλα αυτά ανήκουμε στην νέα γενιά. Το internet είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας. Χωρίς το internet θα μας άκουγαν μόνο οι φίλοι μας και κάνα δυο ακόμα άτομα. Έχουμε την δυνατότητα να διαφημίσουμε την δουλειά μας σε όλον τον κόσμο και εμείς και κάθε underground μπάντα. Οπότε ναι. Το internet μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. 

Επόμενοι στόχοι;
 
Οι επόμενοι στόχοι μας είναι αφού τελειώσουμε κάποιες ακόμα δουλείες με το promo του δίσκου, να κάνουμε κάτι πρωτότυπο. Έχουμε λοιπόν σκοπό να γυρίσουμε ένα τύπου ντοκιμαντέρ για την μπάντα. Για το πως σχηματιστήκαμε, τι εκπροσωπούμε καθώς και γενικότερα για το Black Metal στις Σέρρες. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτό θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2017. Αφού τελειώσουμε και με αυτό μετά έχουμε σκοπό να βάλουμε μπροστά το δεύτερο μας δίσκο. 

Είστε από τις Σέρρες, είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;
 
Το θέμα των lives το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποια ζωντανή εμφάνιση. Όσον αφορά την πόλη γενικότερα παλιότερα υπήρχαν αρκετοί χώροι για Metal lives, διοργανώνονταν festivals, γινόντουσαν συναυλίες μεγάλες και μικρές υπήρχε γενικότερα περισσότερο ενδιαφέρον. Σήμερα δυστυχώς τα πράγματα αλλάξανε και οι χώροι που μπορεί κάποιος να βρει είναι λιγότεροι. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας στην επαρχία;
 
Η επαρχία είναι μια κλειστή κοινωνία που συχνά δεν δέχεται τους ακραίους ήχους. Παρόλα αυτά το θέμα είναι και σε ποιους απευθυνόμαστε. Υπάρχουν αρκετοί metalheads που στηρίζουν την προσπάθεια μας. Βέβαια σήμερα όλα γίνονται μέσο internet όπως είπαμε και προηγουμένως οπότε ελάχιστα είναι τα προνόμια που έχει μια μπάντα της Αθήνας απέναντι σε μία της επαρχίας.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας;
 
Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν και σε όσους στηρίζουν την Underground μουσική σκηνή μαζί και εσάς για την προσπάθεια που κάνετε. Stay Black Metal& Let the music take us... 

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου