ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE ROCKIN' DEAD



Πρώτα από όλα θα θέλαμε να μας δώσετε ένα μικρό βιογραφικό των The Rockin' Dead. 
 
Οι The Rockin’ Dead δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2012. Αρχικά επρόκειτο για ένα μουσικό project που έστησε ο παραγωγός και συνθέτης Κώστας Στριφτός σε συνεργασία με τον συνθέτη και κιθαρίστα Πάνο Μαλαχιά. Στόχος ήταν η δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων με αγγλόφωνο στίχο στα οποία θα συμμετείχαν διάφοροι guest μουσικοί. Στα τέλη του Μάρτη 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο single, με τίτλο “City Of Sin” με την συμμετοχή του Κώστα Τουλαντά (Rabbit On The Roof) στα φωνητικά, του Theo Παπαχριστόπουλου (Kenny Freq) στο μπάσο και του Γιάννη Δημουλά (September Code) στα drums. Το καλοκαίρι του 2015, και ενώ ιδέες για την δημιουργία νέων συνθέσεων και ενός ολοκληρωμένου δίσκου έχουν αρχίσει να παίρνουν μορφή, το “City Of Sin” αποσπά μια σημαντική διάκριση παγκοσμίου βεληνεκούς, καθώς επιλέγεται ανάμεσα στους Top 5 Finalists, στην κατηγορία ROCK, των American Songwriting Awards 2015. Από εκείνη την στιγμή και μετά τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν και να προχωράνε πολύ πιο γρήγορα. Υπήρχε όραμα, στόχος και αστείρευτη έμπνευση... έμενε να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι που να μοιράζονται τις ίδιες φιλοδοξίες… Ο ερχομός της Άννας Οικονομοπούλου στα lead Vocals, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μετάλλαξη των Rockin’ Dead από Project σε συγκρότημα… Επίσης η καθιέρωση στη θέση του μπασίστα του Theo, ο οποίος συμμετείχε στο “City Of Sin”, συμπλήρωσε το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Οπότε για να απαντήσουμε και επακριβώς στην ερώτηση, οι The Rockin’ Dead, σαν συγκρότημα υπάρχουν από το 2015… 

Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Οι μουσικές επιρροές μας είναι τόσες πολλές και κυμαίνονται από κλασσικά συγκροτήματα μέχρι πιο σύγχρονα. Ακούμε πολύ μουσική, πολλά και διαφορετικά είδη… για αυτό ακριβώς τον λόγο οι συνθέσεις μας περιέχουν πολλά ποικίλα μεταξύ τους στοιχεία. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τους Rolling Stones και Guns N Roses, μέχρι BRMC, Marilyn Manson, The Pretty Reckless, Sixx A.M, Nirvana, Rage Against the Machine, Manic Street Preachers και Therapy?

Τι μουσική παίζουν οι The Rockin' Dead; 
 
Η μουσική μας είναι μοντέρνο Rock Alternative. Μας είναι δύσκολο να βάλουμε πιο συγκεκριμένες ταμπέλες επειδή ακριβώς περιέχει τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία… Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό στυλ… βέβαια ο κόσμος θα το κρίνει αυτό… και τον προσκαλούμε να ανακαλύψει την μουσική μας! “…Our music is raw, even bleak at moments, yet soft and aching, made of melodies and lyrics that will rock your souls and tear your hearts open!!! Υou’ll be dancing with the Angels and rocking’ with the Dead...”

Τι αποτελεί για εσάς την κύρια στιχουργική σας έμπνευση; 
 
Είμαστε της άποψης ότι η μουσική πρέπει να αφυπνίζει τις αισθήσεις και να τονώνει τα συναισθήματα! Ένα τραγούδι όταν το ακούει κανείς πρέπει να του δημιουργεί εικόνες – και αυτό συμβαίνει όταν συνδυάζονται σωστά η μουσική, οι στίχοι και η ερμηνεία! Music for the heart and soul… Έμπνευση μπορεί να αποτελέσουν τα πάντα γύρω μας, γεγονότα, καταστάσεις, βιώματα τρίτων, ταινίες, βιβλία, κλπ… αρκεί να έχουμε σε εγρήγορση τις αισθήσεις μας ώστε την στιγμή που τα βιώνουμε, να αφήνουν το στίγμα τους. Είναι να σου κάνει κάτι το κλικ στην τελική αλλά και γενικότερα το πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και πως αντιμετωπίζεις την ζωή ως έννοια σαν άνθρωπος. Φυσικά υπάρχουν και έντονα προσωπικά βιώματα που έχουν επηρεάσει κάποια από τα κομμάτια μας. Από κει και πέρα η ερμηνεία και η απόδοση όλων αυτών ώστε να προκύψουν οι στίχοι για κάποιο τραγούδι έγκειται στην φαντασία μας, στο στυλ που θέλουμε να έχουμε και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε στο κάθε κομμάτι… Να αναφέρουμε για παράδειγμα σε αυτό το σημείο ότι το κομμάτι She Kicks & Rocks, είναι εμπνευσμένο από το LC DLVI, ένα αριστουργηματικό Dark Fantasy μυθιστόρημα, από τον ανερχόμενο συγγραφέα Γιώργο Μπελαούρη! Εκ πρώτης όψης το τραγούδι μιλάει για μια παθιασμένη και αυτοκαταστροφική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, αλλά για όσους έχουν διαβάσει το μυθιστόρημα και έχουν δει και το video με τα σχετικά artwork της Lena Decay, το κομμάτι αποκτά άλλη διάσταση! Αλήθεια γνωρίζετε για τους ανθρώπους με το χάρισμα/κατάρα της ψυχοπλάνης – διαβάστε το LC DLVI! 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ Here Comes The Darkness, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα δίσκο που καταρχάς να μας εκφράζει και να μας αντιπροσωπεύει, να μπορεί να μας κάνει αίσθηση σαν ακροατές, να τονώνει τις αισθήσεις και να δημιουργεί εικόνες… Δώσαμε βάση λοιπόν σε όλα τα επίπεδα, από την σύλληψη και δημιουργία μέχρι και την τελευταία σελίδα του Booklet και νομίζω ότι καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ ολοκληρωμένη δουλειά! Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες, η ηχογράφηση, και το μιξάρισμα έγιναν στο Studio 133 με τον Ανδριανό Παπαμάρκου, ο οποίος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και πολύ καλό παιδί. Για το mastering βγήκαμε εκτός συνόρων… συνεργαστήκαμε με τον Brian Lucey από το Magic Garden Mastering! Απλά εκπληκτικός! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως o Marilyn Manson (στο The Pale Emperor), Black Keys (στο Turn Blue), Arctic Monkeys, κλπ.. 

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας γι' αυτή την δουλειά;
 
Δεν θα λέγαμε ότι υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες, σε κανένα επίπεδο! Οι The Rockin’ Dead είναι πάνω απ’ όλα μια παρέα, μια ομάδα, μια οικογένεια…! Η όλη διαδικασία ήταν πραγματικά μια απόλαυση, το διασκεδάσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε! Ακόμα και στο τεχνικό κομμάτι, ήμασταν προσεκτικοί μεν αλλά και πολύ τυχεροί! Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε είναι εξαιρετικοί… Γενικότερα θα λέγαμε ότι είναι πολύ ωραίο αυτό που συμβαίνει γιατί στην πορεία και μέσα από την διαδικασία γνωρίζουμε πολλούς αξιόλογους και ωραίους ανθρώπους που μας στηρίζουν και συμμετέχουν, ο καθένας με τον δικό του ρόλο, σε όλο αυτό το εγχείρημα που στήνεται και ονομάζεται The Rockin’ Dead και κάπως έτσι η ομάδα μας διευρύνεται…

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτό τον δίσκο και πως θα μπορούσε να τον αποκτήσει κάποιος;
 
Όπως όλοι οι άνθρωποι, όχι μόνο οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα, όταν κάνουν κάτι, προσδοκούμε τα μέγιστα και προσπαθούμε να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε! Μιλώντας όμως πιο συγκεκριμένα θα λέγαμε ότι θα θέλαμε ο δίσκος αυτός να τύχει της ανταπόκρισης του κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό… Θέλουμε η μουσική μας να αγγίξει ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων και οι The Rockin’ Dead να αποτελούν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του… Ο δίσκος μας διατίθεται ψηφιακά μέσω των iTunes, Google Play και Amazon Music για download, σε CD αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων Public αλλά και από το e-shop της Rising Star Promotions (www.rsp.gr) και από το site μας (www.rockindead.com), για online παραγγελίες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των The Rockin' Dead;
 
Η αλήθεια είναι ότι παρότι είναι καλοκαίρι υπάρχει μια έντονη κινητικότητα αυτή την εποχή γιατί σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε πολλά και όμορφα πράγματα τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά από το ερχόμενο φθινόπωρο!
Πιο συγκεκριμένα και επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι 1η Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Video Clip του Victory Or Death. Τέλος έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για το 1ο μας Live το οποίο θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου και σύντομα θα ανακοινώσουμε ημερομηνία και χώρο, οπότε stay tuned (http://facebook.com/rockindeadofficial). 

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής σκηνής;
 
Η Ελλάδα γεννά φοβερούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα αλλά από κει πέρα τους σκοτώνει η ίδια! Ναι υπάρχουν πολλά αξιόλογα σχήματα, κάποιοι έχουν κυκλοφορήσει μάλιστα και εκπληκτικές δουλειές, όμως κάπου εκεί τελειώνει το παραμύθι… Σε μια χώρα όπου δυστυχώς δεν υπάρχει επαγγελματισμός από τους περισσότερους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτή την λεγόμενη Ελληνική Σκηνή, εννοώντας τις δισκογραφικές, τους promoters, τα μαγαζιά αλλά και τα συγκροτήματα, και όπου η δυναμική της αγοράς είναι περιορισμένη, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά… Πρέπει να γίνει κάτι σαν κάθαρση για να ευδοκιμήσει η κατάσταση, να σπάσουν οι κλίκες και να μπουν νέοι άνθρωποι (ηλικιακά αλλά και σε ιδέες), να συνεργαστούν όλες οι πλευρές προς κοινό όφελος και όχι μόνο ατομικό συμφέρον, για να στηρίξουν και να επαναφέρουν εκ νέου την Rock Ελληνική Σκηνή στο προσκήνιο. Δεν πιστεύουμε σε μόδες. Υπάρχει πολύς κόσμος που ακούει Rock και υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες που μπορεί να συγκριθούν με αντίστοιχες του εξωτερικού – το θέμα είναι να φτάσει η μουσική και η εικόνα στο ευρύτερο κοινό!

Από ελληνικές μπάντες, ποιες ξεχωρίζετε;
 
Γενικότερα στηρίζουμε καλλιτέχνες της εγχώριας μουσική σκηνής, και μας αρέσουν πολλοί! Θα αναφέρουμε μερικά εξ αυτών, τα οποία είναι με αγγλόφωνο στίχο και που έχουν κυκλοφορήσει κάποιο δίσκο. Έχουμε και λέμε λοιπόν POEM, 10 CODE, UNIVERSE 217, WE.OWN.THE.SKY, TARDIVE DYSKINESIA, και πρόσφατα ανακαλύψαμε και τους SPINBALL. 

Τι θα θέλατε να πείτε, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
 
Ευχαριστούμε την ομάδα του UNDERGROUND ΣΚΗΝΗ για την συνέντευξη! Σε όλους τους αναγνώστες να πούμε ένα χαλαρό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλές διακοπές, άλλωστε ζούμε σε μία από της πιο όμορφες χώρες στο κόσμο. Σας προ(σ)καλούμε να γνωρίσετε τη μουσική μας, να χαθείτε στα τραγούδια μας και να απολαύσετε την δημιουργία μας όσο και εμείς…See you in autumn!

Εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου