ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE UNCONFESSED



Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...

Η μπάντα ξεκίνησε το 2001 σαν μια προσπάθεια 3 φίλων που απλά γουστάραμε να τζαμάρουμε σε ένα υπόγειο. Εκείνη την περίοδο συνθέσαμε και τα πρώτα μας κομμάτια. Έπρεπε να περάσει πάνω από μια δεκαετία για να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά, έτσι τα τελευταία χρόνια η μπάντα δουλεύει με σταθερό line-up και είναι δραστήρια συνθετικά και συναυλιακά.

Πως προέκυψε το όνομα The Unconfessed του συγκροτήματος;

Το όνομα The Unconfessed ήταν μια ιδέα του κιθαρίστα μας και εφόσον τα υπόλοιπα μέλη ήταν σύμφωνα αποφασίσαμε να πορευτούμε με αυτό. 

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;

Οι επιρροές μας εκτείνονται σε όλο το φάσμα του Metal. Η μουσική μας έχει στοιχεία από το κλασσικό Heavy και Thrash Metal των 80's όπως και από το Death και Black Metal των 90's.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γίνεται κι εσείς μέρος αυτής της σκηνής;

Αρχικά η αγάπη μας για την μουσική που ακούμε από μικρά παιδιά. Τα περισσότερα από τα μέλη μας είναι ενεργά στην τοπική σκηνή από τη δεκαετία του '90, οπότε απλά συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Να γράφουμε μουσική που μας αρέσει και να περνάμε καλά παίζοντας με την μπάντα.

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζετε ένα ep, πείτε μας περισσότερα.

Ηχογραφήσαμε το ντεμπούτο μας ep ''Mountain High'' το περασμένο καλοκαίρι, στα Infected Studios της Λιβαδειάς. Θα περιέχει 5 κομμάτια και θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία πολύ σύντομα.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία αυτή;

Περιμένουμε να ικανοποιήσει όσους θα ακούσουν το ep και να μας βοηθήσει να χτίσουμε ένα καλό όνομα στο underground.

Σαν μπάντα ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας;

Κυρίως να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική που θα μας αρέσει και να παίζουμε ζωντανά όσο περισσότερο μπορούμε. Ένας ακόμα μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσουμε να παίξουμε κάποια στιγμή live και εκτός Ελλάδας.


Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Λάρισα και πως είναι η σκηνή εκεί;

Η κατάσταση για μια metal μπάντα στη Λάρισα και γενικότερα στην επαρχία, είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν 20 χρόνια. Υπάρχουν περισσότεροι χώροι για rehearsals και live, καθώς και αρκετοί άνθρωποι που στηρίζουν τη σκηνή. Επίσης με τη χρήση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ πιο εύκολο να ακουστεί η δουλειά μιας μπάντας από όπου και αν προέρχεται. Η τοπική σκηνή έχει μια μακρά παράδοση από τα 80's ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές αξιόλογες μπάντες σε όλο το φάσμα του metal. 

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική Black/Thrash/Death Metal σκηνή στην Ελλάδα;

Η Ελληνική σκηνή του ακραίου metal ήταν πάντα από τις πιο ποιοτικές παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλές μπάντες να εμφανίζονται και να κάνουν πολύ καλό όνομα και εκτός συνόρων. Η σκηνή επιβίωσε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές και στο μέλλον προβλέπω πως θα είναι ακόμα πιο δυνατή.

Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην σκηνή μας, τι θα ήταν αυτό και γιατί;

Ίσως τις κόντρες και το ''θάψιμο'' ανάμεσα σε μπάντες. Η αλληλοστήριξη είναι πολύ σημαντική για μια σκηνή που δεν είναι πολυάριθμη όπως σε άλλες χώρες. Επίσης το κοινό να στηρίζει πιο πολύ την εγχώρια σκηνή καθώς δεν πιστεύω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εξωτερικού.

Κλείσε στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη...

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Ελπίζουμε το ep μας να αρέσει σε όσους το ακούσουν και να τα πούμε από κοντά σε κάποιο live.
Support the Underground...

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου