ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ONE STEP FROM THE EDGE



Για όσους δεν ξέρουν τους One step from the Edge, θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για την ιστορία της μπάντας;
 
Οι “One step from the Edge” δημιουργήθηκαν στα Γιάννενα στα τέλη του 2016. Ιδρυτικά μέλη είναι οι Αλέξανδρος Σερέτης και Αλέξανδρος Πρέγκου, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπάντα με μοντέρνο ήχο, η οποία θα βασίζεται στις ογκώδεις, groovy και μελωδικές κιθάρες, το δυνατό rhythm section και την εναλλαγή καθαρών, μελωδικών αλλά και brutal φωνητικών. Υπάρχουν στοιχεία από το τεχνικό thrash, τον βαρύ αμερικάνικο ήχο, επιρροές από το metalcore και το hardcore αλλά και τον ευρύτερο metal και σκληρό rock ήχο.

Ποιες είναι οι επιρροές και τα ακούσματα σας και μουσικά πως θα  χαρακτηρίζατε το σχήμα σας;
 
Τα ακούσματά μας εκτείνονται σε όλο το φάσμα του rock και metal χώρου. Σχεδόν κάθε ιδίωμα έχει στοιχεία που μας εκφράζουν. Όλα αυτά φιλτράρονται μέσα από τις δικές μας συνθέσεις και μετατρέπονται σε ένα νέο "σύνολο", σε κάτι νέο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί απλή αναπαραγωγή των ακουσμάτων μας.

Πως προέκυψε το όνομα του γκρουπ;
 
Το όνομα του συγκροτήματος “One step from the Edge” είναι εμπνευσμένο από την «εικόνα» ενός ανθρώπου που ακροβατεί ανάμεσα στο «είναι» και το «μη είναι», ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανυπαρξία, στη ζωή και τον θάνατο, τη γη και το κενό. Γενικότερα, όμως, συμβολίζει κάθε κρίσιμη στιγμή, κάθε σημαντική απόφαση, που καθορίζει την πορεία του. Το κομμάτι "...from the edge" - που περιλαμβάνεται στο cd - και οι στίχοι του αποτυπώνουν ακριβώς αυτό το περιεχόμενο!

Ετοιμάζετε να  κυκλοφορήσετε των πρώτο σας δίσκο με τίτλο Beneath the Surface, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Το “Beneath the Surface” ηχογραφήθηκε σταδιακά από τα τέλη του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2017 στα “Crown Audio Conspiracies" studios. Την παραγωγή και τη μίξη έκανε ο Αχιλλέας Καλαντζής (VARATHRON, Aenaon, Katavasia) δίνοντας στα κομμάτια ακριβώς τον ήχο που του ζητήσαμε. Το cd περιέχει 10 κομμάτια και ένα intro. Κάθε κομμάτι είναι ιδιαίτερο και γενικότερα υπάρχει πολλή ποικιλία στις συνθέσεις, καθώς υπάρχουν πολύ επιθετικά κομμάτια, τεχνικό υλικό, groovy συνθέσεις, ατμοσφαιρικά και μελωδικά τραγούδια. Όλα αυτά αποτελούν διαστάσεις των "One step from the edge" και δένονται σε ένα αρμονικό σύνολο. Οι στίχοι αναφέρονται κυρίως σε θέματα προσωπικά, αλλά και κοινωνικά και πολιτικά, όπως η υπάρχουσα πραγματικότητα, όπως τη βιώνει σήμερα το άτομο και η κοινωνία γενικότερα. 


Ποια είναι τα σχέδια σας όσον αφορά την προώθηση του;
 
Στόχος μας είναι να φτάσει το cd όσο πιο μακριά γίνεται. Η προώθηση στη σημερινή εποχή γίνεται κυρίως μέσω διαδικτύου και φυσικά μέσω των lives. Ήδη κάναμε κάποια  live τον Απρίλιο του 2017 στα Ιωάννινα μαζί με τους Mahakala, ενώ συμμετείχαμε στο Ioannina Metalfest Vol III μαζί με τους Blaze Bayley, Maplerun, Memorain, Hekatomb κ.ά. Στις αρχές Νοέμβρη του 2017 θα εμφανιστούμε μαζί με τους Bandemonic και τους Murder Angels, ενώ προγραμματίζονται και άλλες εμφανίσεις για την προώθηση του album.

Οι φίλοι της Ελληνικής σκηνής τι μπορούν να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;
 
Η σύνθεση μουσικής αποτελεί εσωτερική ανάγκη και δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Ήδη συνθέτουμε νέο υλικό και υπάρχουν πολλές ιδέες που προάγουν και εξελίσσουν τη μουσική μας κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι όσο περνά ο καιρός βελτιωνόμαστε συνθετικά και τα καλύτερα κομμάτια μας θα είναι τα επόμενα!

Είστε από τα Ιωάννινα, μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή της πόλης. 
 
Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με παράδοση στη metal σκηνή. Εδώ έχουν τη βάση τους μπάντες με μεγάλη ιστορία όπως οι Varathron και οι Spider Kickers. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν και νεότερες μπάντες με πραγματικό ταλέντο και μουσικούς με προσωπικότητα και είμαστε περήφανοι που παίζουμε μαζί τους και έχουμε μια σχέση πραγματικής φιλίας μαζί τους. Οι Aenaon, οι Neperia και οι Behind the Smokescreen αποτελούν μπάντες διαμάντια για την πόλη αλλά και τη χώρα μας.

Στη συναυλία ποιου group από Ελλάδα η όχι θα θέλατε να κάνετε support;
 
Πολύ δύσκολη επιλογή καθώς μας αρέσουν μπάντες από όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. Εάν ρωτήσετε και τα 6 μέλη της μπάντας θα πάρετε 6 διαφορετικές απαντήσεις. Από την ελληνική σκηνή ποιος δεν θα ένιωθε δέος και τιμή να παίξει support σε μπάντες με την αξία και το μέγεθος των Rotting Christ και των Septic Flesh; 


Ποια είναι η άποψη σας για τη κατάσταση της Ελληνικής underground σκηνής σήμερα;
 
Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Οι Έλληνες μουσικοί είναι πλέον πολύ πιο καταρτισμένοι και δεν υστερούν τεχνικά σε σχέση με πολλές μπάντες του εξωτερικού. Νέες μπάντες εμφανίζονται συνέχεια δημιουργώντας ποιοτικές δουλειές και το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση της ελληνικής σκηνής με πολύ καλές κυκλοφορίες, ποια είναι η άποψη σας και τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει αυτά τα τελευταία χρόνια;
 
Σε όσα απαντήσαμε στην προηγούμενη ερώτηση να προσθέσουμε ότι οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία για ποιοτικές δουλειές ακόμη και από ένα home studio αποτελούν ένα ακόμη εφόδιο για τις μπάντες ιδίως σε εποχές οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή. Επίσης, πλέον περισσότερες ελληνικές μπάντες τολμούν να πειραματιστούν και να αναζητήσουν νέους τρόπους έκφρασης και δεν αναπαράγουν τις επιρροές τους, όπως συνέβαινε κατά κόρον στον παρελθόν. Αυτό έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο των κυκλοφοριών.

Έχετε να πείτε κάτι τελευταίο σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;
 
Θέλουμε να τους ζητήσουμε να επισκεφτούν τις σελίδες μας και να ακούσουν τη μουσική μας! Για επικοινωνία με τη μπάντα και για να ακούσετε τη μουσική μας:
osfteband@gmail.com
https://www.facebook.com/osfte/
https://www.youtube.com/OneStepFromTheEdge
https://onestepfromtheedge.bandcamp.com/
https://www.reverbnation.com/onestepfromtheedge
https://www.instagram.com/osfteband/
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε εσάς πάρα πολύ για τη συνέντευξη! Η ενημέρωση στις ελληνικές μπάντες αποτελεί  καθοριστικής σημασίας υποστήριξη για εμάς και τη χρειαζόμαστε πάρα πολύ!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου