ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NEW PAST



Πως δημιουργήθηκαν οι New Past και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα για την μπάντα;
 
Αρχικά ο Κώστας Σταματίου (κιθάρα) είχε κάποιες ιδέες που ήθελε να πάρουν σάρκα και οστά. Αναζητώντας μουσικούς, γνώρισε τον Ανδρέα Καπελέρη (μπάσο) και μετά από διάφορες αλλαγές στο drum section, ο Μάνος Αγουρίδης ήταν το τρίτο μέλος της μπάντας. Για τα επόμενα 3 χρόνια η μπάντα δούλευε πάνω σε instrumental υλικό, κάνοντας παράλληλα και τα πρώτα της live. Το 2016 έρχεται να προστεθεί στο σχήμα η φωνή του Ανδρέα Denwar. Ως προς το όνομα, από τη μία η “λαθρανάγνωση” της φράσης που ήταν γραμμένη σε έναν τοίχο στο μπαρ του πατέρα του Κώστα, από την άλλη η ένωση του παλιού ροκ ήχου με τον οποίο μεγάλωσε σαν άκουσμα ο Κώστας, με τον πιο μοντέρνο / εναλλακτικό ήχο που είχαν σαν ακούσματα οι νεότεροι της μπάντας, ήταν οι λόγοι που επισφραγίστηκε το όνομα “New Past”.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Ευτυχώς έχουμε πολλά και διάφορα ακούσματα ο καθένας μας. Από κλασσικές ροκ και μέταλ μπάντες, pop, blues, funk μέχρι folk και ambient ήχους. Προφανώς αυτά τα ακούσματα επηρεάζουν και τη μουσική μας, άλλα λιγότερο και άλλα πολύ περισσότερο. Αυτό έχει ενδιαφέρον σε μια μπάντα, διότι η διαφορετική αναλογία κάθε φορά συνθέτει και την διαφορετικότητα αλλά και τον χαρακτήρα της κάθε μπάντας.

Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
Η κύρια θεματολογία μας είναι οι εσωτερικοί διάλογοι, δηλαδή η έκφραση βιωματικών καταστάσεων, προσωπικών συναισθημάτων και η γενικότερη αναφορά στις εσωτερικές διαμάχες που μας απασχολούν.

Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε;
 
Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμος ο πρώτος μας δίσκος με τίτλο “State of Falling” και αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Επίσης έχει ανέβει στο youtube το πρώτο μας Lyric Video για το κομμάτι “My Only Friend”.

Υπάρχετε σαν συγκρότημα από το 2013. Πώς ήταν η διαδρομή ως τώρα;
 
Στις αρχές η αναζήτηση μελών που επικοινωνούν μουσικά και έχουν την ίδια όρεξη και στόχους, είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Η χημεία φαίνεται σιγά σιγά στις πρόβες αλλά και στα πρώτα Live. Επίσης σημαντικό είναι και ο προσδιορισμός του ήχου της μπάντας. Συνεπώς τα 2 πρώτα χρόνια υπήρξε η ανάγκη αυτής της διαδικασίας και ζύμωσης. Μετά τα πράγματα κύλησαν λίγο πιο εύκολα. Το 2016 αναδείχτηκε και η ανάγκη προσθήκης φωνής και δούλεψε έπειτα όλη η μπάντα στο υλικό που είχε επικρατήσει. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαμε καταλήξει στα 7 κομμάτια του δίσκου και ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις. Αρχές προς μέσα του 2017 ολοκληρώσαμε την παραγωγή και ξεκινήσαμε κάποιες συναυλίες στην Αθήνα με τελευταία αυτήν στην ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η κυκλοφορία του δίσκου μέχρι το τέλος του έτους. Μετά η προώθησή του μέσω συναυλιών. Παράλληλα δουλεύουμε σε νέο υλικό. Θα συμμετέχουμε επίσης και σε μια συλλογή που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή από διάφορες ελληνικές μπάντες της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική Rock σκηνή.
 
Η ελληνική ροκ σκηνή έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Πριν καμιά δεκαετία για παράδειγμα, οι μπάντες προσπαθούσαν πιο πολύ να μιμηθούν γνωστές μπάντες του εξωτερικού παρά να πειραματιστούν, και αυτό ακουγόταν σε κάποιες περιπτώσεις ερασιτεχνικό. Προφανώς υπήρχαν εξαιρέσεις, αλλά μια δύο μπάντες δεν δημιουργούν σκηνή. Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και συναντάς πολύ συχνά ελληνικές μπάντες με δική τους ταυτότητα. Τα παιξίματα και οι παραγωγές είναι πολύ πιο προσεγμένες και δεν έχουν να ζηλέψουν με αυτές του εξωτερικού, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τη διαφορά του budget που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις.

Υπάρχει κάποια νέα ελληνική μπάντα που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;
 
Είναι αρκετές που αξίζουν. Από τις αγαπημένες και πιο ιδιαίτερες θα μπορούσαμε να πούμε τους Universe217 και τους Gravitysays_i.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Πλέον είναι κάτι αναπόφευκτο. Ιδανικά καλό θα ήταν οι μπάντες να βγάζουν τουλάχιστον τα έξοδά τους, διότι καλώς ή κακώς δεν είναι ακόμα free και το να βγάλεις έναν δίσκο. Οπότε όταν δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορεί να προχωρήσει μια μπάντα. Από την άλλη αν δεν ακολουθήσεις αυτήν την τάση, δε θα ακουστείς τόσο και δε θα είναι εύκολο να μεγαλώσει το κοινό σου. Άρα πάντα προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μας πείτε;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη και για την ευκαιρία που μας δίνετε να μας γνωρίσουν οι αναγνώστες σας. Ευελπιστούμε να σας δούμε και από κοντά σε κάποιο από τα επερχόμενα live μας.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου