ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ RED TREE RELIGION



Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των Red Tree Religion.
 
Ξεκινήσαμε το 2010, αρχικά ως στουντιακό σχήμα. Ο μπασίστας μας ο Γρηγόρης, έχοντας παίξει στο παρελθόν και παίζοντας παράλληλα εκείνο τον καιρό, με διάφορα σχήματα, ήθελε να δουλέψει στο στούντιο κάποιες δικές του ιδέες. Σε αυτό πλαισιώθηκε από φίλους του μουσικούς, ηχογραφώντας τα πρώτα κομμάτια μας. To 2012 ήρθαμε σε επαφή με την FM Records, μέσω της οποίας κυκλοφορήσαμε το CD single “Sparkin’ Night Lust”, με τρία κομμάτια. Κατόπιν, συνεχίσαμε τις ηχογραφήσεις παραμένοντας στουντιακό σχήμα.  Έτσι το 2016 κυκλοφορήσαμε το album “Kingdom of the Cool”, σε ψηφιακή μορφή μέσω του bandcamp. Λίγο αργότερα, καταλήξαμε στη σύνθεση: Φώτης Χαμηλός (κιθάρα), Γρηγόρης Αγκυραλίδης (μπάσο, φωνητικά) και Μάνος Τιτομιχελάκης (drums) και (επιτέλους!) κάναμε κάποια live! Στη συνέχεια ο Φώτης μετακόμισε στην Αγγλία (όπου πλέον διασπείρει το Νικαιώτικο guitar hero ταλέντο του!) και μετά από αναζήτηση (λέμε «αναζήτηση» για να μην πούμε «αδράνεια» που είναι η πραγματικότητα!) τη θέση του έλαβε ο Νικήτας Αυγουλής, ο οποίος κόλλησε αμέσως με τη μπάντα! 

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματα σας στην μουσική;
 
Βασικές επιρροές (οι οποίες επέδρασαν και στη μουσική μας) είναι συγκροτήματα όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Faith No More, οι Living Color , οι Porcupine Tree κλπ. Ωστόσο, όλοι ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα, έτσι έχουμε μεγαλώσει με το rock των 70s (ειδικά με τους Deep Purple) και τους Iron Maiden, οι οποίοι ήταν και είναι μια μεγάλη μας αγάπη. Επίσης οι Bad Religion, οι Whitesnake, οι Black Sabbath, οι Guns ’n Roses, οι Ramones, οι Cream, οι Parliament/Funkadelic και πολλοί άλλοι που θέλουμε ώρες για να τους αναφέρουμε.  

Όταν συνθέτετε μουσική, ποιες μπάντες περνούν από το υποσυνείδητο σας;
 
Πέρα από τους Peppers και τα υπόλοιπα funky rock συγκροτήματα που προαναφέραμε, σίγουρα το rock των 70s (μιας και όλοι έχουμε περάσει χρόοοονια παίζοντας διασκευές της εποχής εκείνης), επίσης βρίσκουμε ευκαιρία να βγάλουμε τον (κρυφό ή φανερό) πάνκη που έχουμε μέσα μας, ενώ σε αρκετά σημεία χρησιμοποιούμε μονά μέτρα και μελωδίες που παραπέμπουν στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, την οποία επίσης αγαπούμε  και σίγουρα είναι στο DNA μας. 

Πως θα περιγράφατε το μουσικό ύφος των Red Tree Religion;
 
Η επίσημη περιγραφή είναι funky rock, με κάποια ambient στοιχεία, Ωστόσο με την είσοδο του Φώτη και κατόπιν του Νικήτα στη μπάντα, πανκογκαραζίζουμε σε σημεία αρκετά, καμία φορά ίσως αγγίζουμε το stoner. Γενικά πάντως, δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες. Πλέον παίζουμε στο στούντιο και όπου μας βγάλει. 

Σε τι στάδιο σας πετυχαίνουμε αυτό το διάστημα;
 
Σε στάδιο εντατικών προβών και σε φάση Ready-to-Rock!!! Τα live είναι στα άμεσα σχέδια μας. Επίσης, είναι ήδη έτοιμη μια mastered έκδοση του Kingdom of the Cool, σε συνεργασία με το νέο μας φίλο τον Γιάννη Χριστοδουλάτο των Sweetspot productions, την οποία θα κυκλοφορήσουμε σε φυσικό CD και την οποία θα ανεβάσουμε στο bandcamp.   

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας με τίτλο Kingdom of the cool που κυκλοφόρησε μέσα στο 2016;
 
Περιέχει 9 κομμάτια και συνδυάζει διάφορα μουσικά είδη και στυλ. Με κεντρικό άξονα το funky rock, συνυπάρχουν στοιχεία κλασικής μουσικής, noisy rock, ambient & electronica, ελληνικός στίχος (στο κομμάτι: Το Ξέρω), παραδοσιακοί ρυθμοί. Επίσης, ήταν μία ευκαιρία να συνεργαστούμε μια δύο εξαιρετικές τραγουδίστριες: την Άννα Σαράντη και τη Θεανώ Τσάμη, οι οποίες συμμετέχουν σε ένα κομμάτι η καθεμία.  


Από νέο υλικό, να περιμένουμε κάτι;
 
Είναι ήδη έτοιμο ένα κομμάτι που ηχογραφήσαμε με το Φώτη, το Ms.Blackfire, το οποίο προς το παρόν δεν θα αποτελέσει επίσημη κυκλοφορία, αλλά θα το ανεβάσουμε στο youtube. Κατά τα άλλα, δουλεύουμε νέα κομμάτια και απώτερος στόχος είναι ένα νέο album, αλλά έχουμε καιρό ακόμα για αυτό.

Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον;
 
Ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε μουσική με τον τρόπο και την άποψη που γουστάρουμε. Η μουσική για μας είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ελεύθεροι, οπότε όσοι πιστοί, join us!!! 

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;
 
Σίγουρα υπάρχει αλματώδης εξέλιξη και πρόοδος -πλέον δεν είμαστε οι φτωχοί συγγενείς- το βλέπεις άλλωστε από την πορεία που έχουν οι Rotting Christ, οι Firewind, οι Planet of Zeus και πολλοί άλλοι. Ως φαν τώρα, επίσης μας αρέσουν οι Mode Plagal, ο Γρηγόρης είναι κολλημένος με τους Nightstalker ενώ όλοι μας γουστάρουμε πολύ τον Τζίμη Πανούση και τις Μουσικές Ταξιαρχίες.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
 
Δεν μας αρέσει να γκρινιάζουμε για δυσκολίες. Αυτές πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Από σένα εξαρτάται πόση όρεξη έχεις να δουλέψεις και πόσο μακριά είσαι διατεθειμένος να φτάσεις. 

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία και τη συνέντευξη αυτή!
Νέα μας μπορείτε να παρακολουθείτε στη σελίδα μας στο facebook:
https://www.facebook.com/redtreereligion/   και στο bandcamp:
https://redtreereligion.bandcamp.com/releases
Και τέλος προς όλους τους αναγνώστες σας: Rock until you drop!!! Και στους καιρούς που ζούμε να θυμάστε ένα στίχο του Κ.Βήτα: «Σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία!».

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

1 σχόλιο: