ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STYGIAN OATH



Θα θέλαμε να μας συστηθείτε, με λίγα λόγια για εσάς.
 
Σαν μπάντα που δουλεύει σε δικό της υλικό ξεκινήσαμε από το 2015 και αποτελούμαστε από τους Άκη Χρυσίλη (φωνητικά), Χάρη Βαβαλίδη (κιθάρα), Πάνο Τσαρτσάλη (μπάσο) και Απόστολο Τζώτζη (τύμπανα). Πιο πριν κάναμε πρόβες τζαμάρωντας διάφορες διασκευές. Από το 2016 ξεκινήσαμε να συμμετέχουμε σε διάφορα Live παρουσιάζοντας τόσο τα δικά μας τραγούδια όσο και μερικές από τις διασκευές. Τον Φεβρουάριο του 2017 μπήκαμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε 6 τραγούδια και οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Τα τραγούδια αυτά σχεδιάζουμε να τα κυκλοφορήσουμε σύντομα με την μορφή ενός EP.   

Πως θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;
 
Ο ήχος μας κινείται ξεκάθαρα στο κλασικό Heavy Metal.  Αυτός είναι εξάλλου και ο σκοπός που κάναμε αυτή την μπάντα για να παίξουμε την συγκεκριμένη μουσική που μας αρέσει και αγαπάμε.

Ποιες είναι οι μπάντες και οι καλλιτέχνες από τους οποίους έχετε επηρεαστεί περισσότερο;
 
Σε συνέχεια της απάντησης στην προηγούμενη ερώτηση οι επιρροές μας είναι από αντίστοιχες μπάντες του ευρύτερου φάσματος  της συγκριμένης  μουσικής κατεύθυνσης. Στα τραγούδια που έχουμε γράψει μέχρι τώρα νομίζουμε οι πιο εμφανείς είναι από Judas Priest, Accept, Iron Maiden, Candlemass, Running Wild, Savatage, Vicious Rumors, Sorcerer…..

Το  Stygian Oath πως προέκυψε;
 
Eίναι παρμένο από την ελληνική μυθολογία. Ο όρκος της Στύγας ήταν απαράβατος τόσο από τους θεούς όσο κι από τους θνητούς και η τιμωρία για τους επίορκους ήταν η φυλάκιση στα Τάρταρα.

Έχετε ετοιμάσει την ηχογράφηση του πρώτου σας ΕΡ, μιλήστε μας λίγο γι' αυτό.
 
Ναι, οι ηχογραφήσεις του EP έχουν ολοκληρωθεί και αυτή την περίοδο είμαστε σε αναζήτηση εταιρίας για την κυκλοφορία του. Η ηχογράφηση έγινε στην Θεσσαλονίκη στα Red House Studio και την παραγωγή μίξη και master ανέλαβε ο Εμμανουήλ Τσελεπής . Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι 1. Destiny Calls, 2. Roadkill, 3. Malediction, 4 Stygian Oath, 5. Mask Becomes Face και 6. Firebreed. Το EP κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Firebreed.

Πού θα κινείται στιχουργικά;
 
Υπάρχει μια ποικιλία θεμάτων. Κοινωνικές τοποθετήσεις, η αγάπη μας για τη μουσική, η μυθολογία, η επαφή του ανθρώπου με τους καθημερινούς του φόβους.


Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον σας σαν μπάντα;
 
Να κυκλοφορήσουμε το EP, να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερα live και να αρχίσουμε σιγά σιγά να ετοιμάζουμε καινούργια τραγούδια.

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής heavy metal σκηνής;
 
Κατά την γνώμη μας το μεγάλο πλεονέκτημα της, είναι ότι αρκετά συγκροτήματα παρουσιάζουν πάρα πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές, με πολύ δυνατές συνθέσεις, που πρωτίστως έχουν να πουν κάτι μουσικά. Το αρνητικό είναι ότι ως μικρή πληθυσμιακά χώρα η Ελλάδα, με κόσμο που δεν έχει ιδιαίτερα στην κουλτούρα του να πηγαίνει σε Live και που επίσης το heavy metal δεν είναι οικείο στο ευρύ κοινό (ούτε και πρόκειται να γίνει) είναι σχετικά δύσκολο για μια μπάντα να πάρει μεγάλη ώθηση μέσα από την ίδια την Ελλάδα.

Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;
 
Γενικά παρακολουθούμε την Ελληνική σκηνή και μας αρέσουν αρκετές μπάντες. Ενδεικτικά ορισμένες που πιστεύουμε ότι ανήκουν στην κατηγορία που σου αναφέραμε προηγουμένως είναι οι Wrathblade, Sacral Rage, Innerwish, Reflection, Dark Nightmare, Wardrum, The Temple, Doomocracy….. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Η καλή του πλευρά είναι σίγουρα ότι μπορείς να ακούσεις κάτι πριν το αγοράσεις, οπότε και δεν παίρνεις κυκλοφορίες που μπορεί να μην σου αρέσουν. Το κακό είναι ότι πολλές φορές το format που θα κατεβάσεις την μουσική είναι πολύ κακής ποιότητας. Και επίσης η ευκολία που αποκτάται το κάθε τι πλέον έχει και αυτό δύο όψεις. Από την μια είναι πολύ ωραίο να μπορείς να ακούσεις τα πάντα οποιαδήποτε στιγμή, αλλά από την άλλη έχει συμβάλει στο να χαθεί σε κάποιο βαθμό η κοινωνική πλευρά του αναζητώ μουσική που μου αρέσει. Πριν το internet πηγές ήταν αποκλειστικά και μονό οι φίλοι, το δισκάδικο, το ραδιόφωνο, τα κλαμπ και τα περιοδικά. Για την ευρύτερη σκηνή σίγουρα δίνει πλέον την ευκαιρία στον καθένα να παρουσιάζει την δουλειά του εύκολα σε αρκετό κόσμο, αλλά από την άλλη υπάρχει τόσο πολύ πληροφορία μαζεμένη που κατά κάποιο τρόπο χάνεται.

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη. Είναι η πρώτη που δίνουμε χαχαχα! Επίσης ψάχνουμε για ακόμα έναν κιθαρίστα, οπότε αν κανένας ενδιαφέρεται να παίξει Heavy Metal ας στείλει μήνυμα στο fb της μπάντας! Και πάλι ευχαριστούμε.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου