ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ OCEANDVST



Από πότε υπάρχουν οι Οceandvst και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Το συγκρότημα ουσιαστικά ξεκίνησε από τις αρχές του 2017, όταν ξεκίνησαν και οι ηχογραφήσεις του πρώτου μας ΕΡ. Ωστόσο, η ιδέα ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι του 2016 από τη Χρύσα (φωνή) και μένα (κιθάρα), όπου γνωριστήκαμε και αρχίσαμε αμέσως να γράφουμε κομμάτια μαζί.

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;
 
Οι αγαπημένες μας μουσικές είναι κατά βάση rock, punk και metal, όπου κυμαίνεται και ο ήχος της μπάντας, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες και διάφορες προτιμήσεις ανάλογα τον καθένα μας. 

Εσείς τοποθετείτε τους εαυτούς σας κάπου συγκεκριμένα, σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα;
 
Όταν ξεκινήσαμε το συγκρότημα είχαμε (και ακόμα έχουμε δηλαδή) το όραμα για μια pop punk μπάντα, καθώς αυτή είναι η μουσική που μας εμπνέει περισσότερο. Γι’ αυτό και τα κομμάτια μας βρίσκονται σε αυτό το ύφος. Παρόλα αυτά, όσο εξελισσόμαστε και μαθαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο βλέπουμε ότι αυτό που κάνουμε μπορεί να εξελίσσεται και να βελτιώνεται όλο και περισσότερο και αυτό ήδη φαίνεται από τα καινούρια κομμάτια που ετοιμάζουμε. Με τον καιρό ελπίζουμε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά δικό μας.

Πώς προέκυψε το όνομα Οceandvst του συγκροτήματος;
 
Η ιδέα για το συγκρότημα προέκυψε, όπως ανέφερα και πριν, το περασμένο καλοκαίρι σε μια παραλία. Όταν ήρθε η ώρα να ψάξουμε για το όνομα σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλή ιδέα να το λάβουμε υπόψιν.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για το γράψιμο των στίχων;
 
Οι στίχοι είναι εξολοκλήρου δουλειά της Χρύσας και πάντα έχουν να κάνουν με περιστατικά και καταστάσεις που αφορούν τη ζωή της. Προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και έντονη σε κάθε κομμάτι και νομίζω πως το καταφέρνει. 

Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε;
 
Βέβαια! Προς το παρόν υπάρχουν στο YouTube τα δύο πρώτα μας singles με video clip από το επερχόμενο πρώτο μας ΕΡ. Πρόκειται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου και θα περιέχει 5 κομμάτια. Θα είναι διαθέσιμο σε digital μορφή σε iTunes και Spotify, αλλά περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.


Αν έπρεπε να διαλέξετε τι θα επιλέγατε στούντιο ή live;
 
Η αλήθεια είναι πως είμαστε αρκετά καινούριο συγκρότημα και δεν έχουμε προλάβει να αποκτήσουμε ιδιαίτερη εμπειρία σε κανένα από τα δύο. Το καθένα από αυτά προσέφερε διαφορετικά πράγματα τόσο ως προς τη δημιουργικότητα όσο κι ως προς την ευχαρίστηση μας και σίγουρα το ένα εξαρτάται από το άλλο. Δε νομίζω πως θα μπορούσε να υπάρχει μόνο το ένα από τα δύο, τουλάχιστον για εμάς.

Σαν σχήμα ποιος είναι ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Ο γενικός μας στόχος για αρχή είναι να καταφέρουμε να καθιερωθούμε στο χώρο όσο πιο σύντομα και καλύτερα γίνεται, πράγμα που σημαίνει πολλές συναυλίες. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε όσο περισσότερες συναυλίες μπορέσουμε ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Από κει και μετά επόμενος μας στόχος σίγουρα είναι η ηχογράφηση του πρώτου μας full length δίσκου, πράγμα για το οποίο ανυπομονούμε ιδιαίτερα!

Πώς βλέπετε την πορεία της μουσικής βιομηχανίας μέσα στην κρίση;
 
Τα πράγματα στη βιομηχανία από την εμπειρία μας ως τώρα, είναι αρκετά διαφορετικά στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες και ειδικά στη μουσική που παίζουμε. Για την ακρίβεια, στην Ελλάδα όσες σπουδαίες rock και metal μπάντες και να υπάρχουν δεν υπάρχει καν βιομηχανία σε αυτό το το χώρο, εκτός από ορισμένες ανεξάρτητες προσπάθειες που είναι εξαιρετικές. Γενικότερα βέβαια, παρά τη κρίση θα μπορούσα να πω ότι η μουσική βιομηχανία βρίσκει συνεχώς εναλλακτικές και πρακτικές λύσεις για να αντιμετωπίζει να προβλήματα της κάθε εποχής.

Είναι κάποιο συγκρότημα με το οποίο θα θέλατε πολύ να περιοδεύσετε;
 
Με οποιοδήποτε, αρκεί να περιοδεύσουμε! Χαχα! Σίγουρα βέβαια υπάρχουν μερικά συγκροτήματα όπως οι Tonight Alive, Paramore & Twenty One Pilots τα οποία είναι ευγενείς μας πόθοι να συνεργαστούμε κάποτε. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τα καταφέρουμε.

Μια τελευταία κουβέντα από τους Οceandvst για να κλείσουμε;
 
Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να μιλήσουμε στο blog σας! Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου