ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ONE LEG MARY



Από πότε υπάρχουν οι One Leg Mary και τι σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για τις ερωτήσεις! Υπάρχουμε από το 2010 και παίζαμε μουσική σε διάφορες μπάντες από τα λυκειακά μας χρόνια. Το συγκεκριμένο σχήμα προέκυψε από την μεταξύ μας παρέα, όσο τυχαία προκύπτουν συχνά οι περισσότερες μπάντες, αν και γνωριζόμασταν αρκετό καιρό πριν. 

Το ''Η κουτσή Μαρία'' πως προέκυψε;
 
Ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, παρακαλώ πολύ ας μην γενικεύουμε.

Από που έχει επηρεαστεί κυρίως η μουσική σας;
 
Κύριες επιρροές μας είναι η indie-punk σκηνή των 80’s – 00s. Από εκεί και πέρα εννοείται είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε υπο-είδος που κολλάμε ανά καιρούς όπως math-rock, space-rock, alt-rock και οτιδήποτε ακούμε και μας εμπνέει να πειραματιζόμαστε με καινούργια στοιχεία και μουσικές φόρμες.

Ας έρθουμε λοιπόν στην νέα σας δουλειά On The Quiet, πόσο διαφορετική ακούγεται σε σχέση με τα άλμπουμ I, a Seawolf, a Madman. ( 2014 ) και Yes exactly, maybe not. ( 2012 );
 
Και τα 3 albums έχουνε ευδιάκριτες διαφορές μεταξύ τους όσο και σταθερά στοιχεία και ηχητική προσέγγιση. Στο “On The Quiet” προσπαθήσαμε να κάνουμε οικονομία στα μουσικά θέματα και στην διάρκεια των κομματιών και να σταθούμε περισσότερο στην συναισθηματική ένταση και μελωδική πορεία τους. Είναι, ας πούμε, πιο μακριά από την progressive προσέγγιση του “I, a Seawolf, a Madman” και πιο κοντά στην pop αισθητική του “Yes exactly, maybe not.”

Ποια είναι τα κύρια θέματα με τα οποία καταπιάνεστε σε αυτή την κυκλοφορία;
 
Ποτέ δεν έχουμε κάποια προκαθορισμένη συγκεκριμένη κατεύθυνση όσο αναφορά τα στιχουργικά θέματα. Είναι κάτι το οποίο εξελίσσεται με τον καιρό και συχνά τείνει να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει ένα ενιαίο concept ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Η στιχουργική προσέγγιση παραμένει και σε αυτό το δίσκο μάλλον αόριστη, γράφουμε πάντα αρκετά εσωτερικά και δεν μπορούμε να πούμε ότι το ένα κομμάτι μιλάει για “αυτό” ή το άλλο κομμάτι καταπιάνεται με το “άλλο”. Παρ’ όλα αυτά ακούγοντας τον δίσκο μετά από καιρό και διαβάζοντας τους στίχους μας αφήνει την εντύπωση ότι αναφέρεται συνολικά σε κάποια μεταβατική διαδικασία, για ένα τέλος μια εποχής ή για μία κατάσταση όπου η δράση δεν έχει πια αποτέλεσμα και δεν βρίσκει αντίδραση, μία μάλλον νεκρή κατάσταση. Και πάλι αυτή είναι η εντύπωση που μας δίνεται ακούγοντας τον δίσκο, δεν υπάρχει κάποια δεδομένη ιδέα και ο καθένας μπορεί να βγάλει το δικό του νόημα.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ποια είναι;
 
Είμαστε πάντα χαρούμενοι με την παραμικρή ανταπόκριση και κυρίως αυτό το μετράμε στα live shows. Και στην παρουσίαση αυτού του δίσκου λοιπόν ήρθε κόσμος που μας στήριξε και μας έκανε και νιώσαμε πάρα πολύ ωραία και για την δουλειά μας και για το live. Πέρα από αυτό κινούμαστε σε ένα σχετικά ικανοποιητικό βαθμό στο bandcamp και γενικότερα μια χαρά πάει το πράμα.

Αν και είναι νωρίς, υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ιδέες καθώς και έτοιμο καινούργιο υλικό αλλά θα ακολουθήσει μια μικρή παύση στην μπάντα λόγω σπουδών, δουλείας καθημερινότητας και γενικότερης οικονομικής δυσκολίας.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Όλες τις μπάντες, τους μουσικούς και φίλους που έχουμε κάνει μέσα από τα lives, την στήριξη όσων έρχονται να ακούσουν, το Καρδιτσιώτικο πεινιρλί με πατάτες, τον Μάγο και σίγουρα τις άπειρες ώρες στα Unreal Studioz.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το σχήμα; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Σκοπεύουμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορέσουμε μέχρι και το 2018 και από εκεί και πέρα έχει ο Σατανάς. Αλλά όπως είπαμε και πριν, αντιμετωπίζουμε πλέον δυσκολίες ώστε να βρισκόμαστε συχνά και να παίζουμε μουσική.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
 
Αν εξαιρέσεις το οικονομικό κομμάτι που έχει να κάνει κυρίως με τα recordings δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ο κόσμος στηρίζει όλα τα lives και στα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα υπάρχει αρκετό κοινό που θα έρθει να ακούσει και θα προτιμήσει το live show από μία απλή έξοδο για ποτό ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερα σχήματα να παίζουνε και όλο και περισσότερα lives να οργανώνονται οπότε η μουσική, κάθε άλλο παρά από ζόφο απειλείται!

Τι εύχεστε στους επισκέπτες που θα διαβάσουν την συνέντευξη σας;
 
Ευχόμαστε χρόνια πολλά στη όμορφη παρέα και στους φίλους που μας βλέπουν από Κύπρο, Αυστραλία και όλο τον κόσμο!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου