ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MURDER MADE GOD



Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Murder Made God και το πως προέκυψε η ονομασία του group;
 
Καλησπέρα. Οι Murder Made God δημιουργήθηκαν το 2011 αποτελούμενοι από το μουσικό line up των Human Rejecton. Η ονομασία ήταν ιδέα του ηχολήπτη μας όπου είναι και αδελφικός φίλος. Έχουμε δύο full κυκλοφορίες το  "Irreverence" (Brutal Bands) 2013 και το "Enslaved" (Comatose Music) 2016 καθώς και κάποια Live εντός και εκτός χώρας.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Aν και μπορείς να βρεις διάφορα στοιχεία στην μουσική μας, θα μας χαρακτήριζα σαν Μοντέρνο Βrutal Death. Παρόλα αυτά όποιος μας ακούσει μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι;
 
Πραγματικά είναι πάρα πολλές καθώς ο καθένας από μας έχει τα δικά του ακούσματα, παρόλα αυτά σαν επιρροές έχουμε όλο το φάσμα του ακραίου Metal. Μπορείς σίγουρα να ακούσεις πολλές επιρροές από Decapitated, Dying Fetus, Morbid Angel κτλ. όμως προσπαθούμε να διατηρούμε και να διαμορφώνουμε το προσωπικό μας στύλ.

Κατά την γνώμη σας σε πιο κοινό πιστεύετε ότι απευθύνεται το σχήμα;
 
Πιστεύω ότι όποιος έχει επαφή με τον ακραίο ήχο αποτελεί αυτόματα και το κοινό μας. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις του καθενός.

Το 2016 κυκλοφορήσατε τον δεύτερο δίσκο σας με τίτλο Enslaved, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτή την κυκλοφορία;
 
Ναι σωστά. Κυκλοφόρησε από την Comatose Music μια εξαιρετική εταιρία στο είδος και αποτελείται από 10 κομμάτια μοντέρνας ηχητικής βίας. Την παραγωγή ανέλαβε και πάλι ο Στέλιος Κοσλίδης όπου πλέον αποτελεί κάτι σαν έξτρα μέλος στην μπάντα καθώς ταυτιζόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό ως προς τις απόψεις μας για την μουσική. Τέλος το εξώφυλλο το ανέλαβε ο Colin Marks.

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;
 
Έχουμε κάποια πολύ καλά νέα να ανακοινώσουμε σύντομα και ταυτόχρονα δουλεύουμε πάνω στην τρίτη κυκλοφορία μας. Αρκετά κομμάτια είναι έτοιμα και το όλο σύνολο θα είναι κάπως διαφορετικό αλλά πάντα extreme. Επίσης βρισκόμαστε σε συζητήσεις για κάποια tour και φεστιβάλ.


Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση της μπάντας;
 
Σίγουρα αποτελεί το Νο1 τρόπο προώθησης της μουσικής μας καθώς τα πάντα γίνονται γνωστά μέσα από αυτό. Απ' την μία είναι καλό που μπορείς να κανείς τόσο εύκολα γνωστή την μουσική σου αλλά από την άλλη η υπερπληροφόρηση που υπάρχει σε κάνει να μην εκτιμάς την μουσική όπως θα έπρεπε. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα αν κάποιος κατεβάσει τα άλμπουμ μας απλά καλό είναι να αναλογιστεί ο καθένας μας αν και κατά πόσο στηρίζει την μουσική που αγαπάει.

Πώς βλέπετε την εγχώρια σκηνή μας; Υπάρχει μέλλον;
 
Αν και υπάρχουν πραγματικά πάρα πολύ καλές μπάντες δυστυχώς όλο και λιγότερα live γίνονται και όλο και πιο μικρή είναι η προσέλευση του κόσμου. Ίσως δεν υπάρχει η ανάλογη δίψα για να πάνε καλύτερα τα πράγματα και φυσικά μεγάλη ευθύνη για αυτό έχουν και οι μπάντες, να μην βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω...

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Για τον ακραίο ήχο απ' όσο γνωρίζω είναι πάρα πολύ δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι οι μπάντες που το έχουν καταφέρει αυτό είναι ελάχιστες. Πολλά παίζουν ρόλο για να φτάσεις εκεί όπως το πόσο το κυνηγάς, πόσο καλός είσαι, πόσο ανεκτικός είσαι και κυρίως πόσο αποφασισμένος να αφιερώσεις την ζωή σου στην μουσική αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα πολλά πράγματα στην ζωή σου. Το λάθος που κάνουν πολλές μπάντες είναι ότι νομίζουν πως θα τα βρουν όλα εύκολα επειδή ενδεχομένως είναι καλοί και ταλαντούχοι σαν παίκτες...όμως στην πραγματικότητα θέλει 90% σωστή δουλειά και 10% ταλέντο και φυσικά να μην τα παρατάς με το παραμικρό.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Ο καθένας μπορεί να δίνει την μουσική του με όποιον τρόπο θέλει. Δεν μπορείς να πεις αν είναι καλό η κακό απλά το ζήτημα είναι το κοινό να στηρίζει τις μπάντες με τρόπο ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν και την επόμενη μέρα. Εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να διανοηθώ να γουστάρω μια μπάντα και ταυτόχρονα να μην πάρω το άλμπουμ της η ένα t-shirt η έστω να πάω σε ένα live τους. Τότε πιο το νόημα;

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
Μην σταματάτε να στηρίζετε την μουσική που αγαπάτε. Τα λέμε σε κάνα live.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου