ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BRAVERIDE



Δώστε μας ένα παρουσιαστικό της μπάντας.
 
Οι braveride μετά από κάποιες αλλαγές από άλμπουμ σε άλμπουμ, σήμερα αποτελούνται από τον Κώστα Χατζηγεωργίου (φωνητικά), Κώστα Μυλωνά (τύμπανα), Yrr (πλήκτρα, ενορχηστρώσεις), Χριστάκη Μάριο (κιθάρες, ενορχηστρώσεις).

Πως προέκυψε το όνομα Braveride;
 
Από την αρχή ήθελα το όνομα να υποδηλώνει δύναμη και να δίνει μια αίσθηση “δράσης” μα πάνω απ’ όλα να αντικατοπτρίζει το επικό ύφος της μπάντας και της μουσικής της. Οπότε μετά από διάφορες σκέψεις και συνδυασμούς προέκυψε το braveride.

Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές επιρροές σας;
 
Όλοι μας ακούμε διάφορα είδη του metal, από παραδοσιακό heavy metal μέχρι black και death. Ανεξάρτητα από το metal μπορώ να πω πως έχουμε αρκετά διευρυμένους ορίζοντες, από την πιο παλιά ηλεκτρονική μουσική μέχρι την κλασσική ή και κάποιες παλιές φιγούρες όπως ο Johnny Cash για παράδειγμα που αρέσει στον Χατζηγεωργίου (φωνή).

Τι μουσική παίζετε και πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος;
 
Το είδος που παίζουμε είναι συμφωνικό epic metal με στοιχεία power. Οι περισσότερες συνθέσεις βασίζονται στα κιθαριστικά reef με τα ορχηστρικά μέρη όμως να είναι πάντα μέρος της σύνθεσης κι όχι συμπληρωματικό στοιχείο.  

Έχετε ολοκληρώσει το νέο σας  άλμπουμ, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Το νέο μας άλμπουμ είναι έτοιμο μετά από 4 χρόνια δουλειάς επάνω σε αυτό. Φυσικά θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν «κουμπώνουν» πάντα όλα έτσι όπως τα θέλεις. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το νέο άλμπουμ είναι ότι καλύτερο έχουν δημιουργήσει οι Braveride μέχρι σήμερα. Η μπάντα αποτελείται από τους καλύτερους μουσικούς εκεί έξω, εμένα προσωπικά ας με κρίνει ο κόσμος, η παραγωγή είναι πιο δουλεμένη από ποτέ με σταθερό τον προσωπικό μας ήχο και προσέγγιση και τα κομμάτια πιστεύω πως θα ικανοποιήσουν. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι “…of Heroes and Innerfire”, έχει 10 κομμάτια, συνολική διάρκεια 52 λεπτά και το artwork είναι και πάλι δουλειά του παλιού φίλου και σταθερού συνεργάτη Dimitar Nikolov.

Στιχουργικά πού θα κινείται;
 
Και αυτός ο δίσκος είναι concept (όπως όλοι οι δίσκοι των braveride) και ασχολείται με τις εσωτερικές μάχες του καθενός μας, εκφρασμένα πάντα μέσα από τον κόσμο του φανταστικού. Περιγραφές μαχών και πιο sword and sorcery καταστάσεις με διάφορες αλληγορικές και μη αναφορές. Επίσης σε κάποια σημεία γίνονται συγκεκριμένες αναφορές σε διάφορες φανταστικές τοποθεσίες χτίζοντας σιγά σιγά από άλμπουμ σε άλμπουμ τον φανταστικό κόσμο που εξελίσσονται οι ιστορίες μας.


Σε τι διαφέρει από το άλμπουμ Rise of the Dragonrider του 2012; Όχι τόσο από πλευράς παραγωγής, όσο από συνθετικής απόψεως.
 
Βασική διαφορά είναι ότι στο «Rise of the Dragonrider» ήθελα η μπάντα να είναι άρρηκτο κομμάτι της ορχήστρας και οι συνθέσεις να έχουν έναν πιο απλωμένο χαρακτήρα. Στο «…of Heroes and Innerfire» ήθελα από την αρχή η μπάντα να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο (αφού ήθελα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο και την πραγματικά καλύτερη στιγμή στην οποία βρίσκεται σήμερα) και οι συνθέσεις να είναι επίτηδες πιο «μαζεμένες». Όχι ότι δεν υπάρχουν αλλαγές οι μεγάλες συνθέσεις (γίνεται χαμός) απλά σε σημεία όπως είναι για παράδειγμα τα solos ή κάποια σημεία με μελωδίες, ανάγκαζα τον εαυτό μου να μην δημιουργεί μακριές φράσεις αλλά να δημιουργώ τέτοια «μέτρα» και «όρια» στους εαυτούς μας έτσι ώστε να προσπαθούμε να δουλεύουμε σε μικρότερες χρονικές διάρκειες πάνω σε όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσες φράσεις και μελωδίες. 

Η μπάντα είναι ενεργή για αρκετά χρόνια, τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2004 με πρώτη δισκογραφική δουλειά το 2006. Το single «Time to March» να ακολουθεί, έπειτα το «Rise of the Dragonrider» το 2012 και σήμερα είμαστε εδώ να μιλάμε για το «…of Heroes and Innerfire». Αν πρέπει να ξεχώριζα κάτι προσωπικά, θα ήταν οι συνθήκες με τις οποίες ηχογραφήθηκε το «Heroic Deeds» και το πόσο καλή αποδοχή δέχθηκε από τους οπαδούς του είδους καθώς αυτό το άλμπουμ και η αποδοχή του ήταν μια δυνατή ώθηση για την συνέχεια των braveride και σίγουρα θα ξεχώριζα την σημερινή σύσταση της μπάντας η οποία δημιουργεί και τις καλύτερες συνθήκες για το μέλλον. 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;
 
Επόμενος και άμεσος στόχος είναι η δημιουργία του επόμενου δίσκου για τον οποίο έχει ήδη αποφασιστεί το πνεύμα και ύφος του και έχουμε ήδη 5 έτοιμα κομμάτια σε φάση προπαραγωγής και επίσης αυτό το διάστημα ψάχνουμε εταιρεία για την κυκλοφορία του νέου μας δίσκου. Τέλος, το λέω σε κάθε συνέντευξη και ας μην τα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ-LIVE της μπάντας. Είναι κάτι που είναι στις προτεραιότητες και όταν θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες (δουλεύουμε πάνω σε αυτό) θα το πραγματοποιήσουμε. Οι braveride είναι μια μπάντα που λόγω των συνθηκών και των αποστάσεων των μελών της, στην ουσία είναι πιο στουντιακή αλλά ειλικρινά το Live είναι πάντα μέσα στο μυαλό μας.

Είστε από τα παλιότερα συγκροτήματα στο χώρο. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Η Ελληνική σκηνή πάντα έβγαζε αξιόλογες και ιδιαίτερες δουλειές αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ το επίπεδο στο θέμα ηχογράφησης-παραγωγής καθώς στον τομέα της σύνθεσης και εκτέλεσης πιστεύω πως η Ελλάδα είχε πάντα υψηλό επίπεδο σε όλο τον χώρο του heavy metal και όχι μόνο στο epic. Αυτό που πιστεύω θα βοηθήσει περισσότερο, γενικότερα την σκηνή αλλά και ειδικότερα το epic metal είναι όσοι νέοι μπαίνουν στον χώρο να το βλέπουν σοβαρά και να δουλεύουν με πείσμα από την αρχή και να δίνουν βάση στο πως μιλάει η μουσική μέσα τους και από εκεί να δημιουργούν νέα πράγματα (του εαυτού τους) κι όχι αντιγραφές και αναμασήματα.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε όλους όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη;
 
Για τους λάτρεις του φανταστικού και του epic metal, καλά «ταξίδια» να έχουμε αδέρφια και να έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά για το νέο άλμπουμ, πραγματικά πιστεύουμε ότι θα το λατρέψετε. Όσο για τους υπόλοιπους λάτρεις του heavy metal γενικότερα, δώστε μια ευκαιρία, δεν θα χάσετε και τέλος, Stay epic και keep the flame alive!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου