ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SADDOLLS



Θα θέλαμε να συστηθείτε στους αναγνώστες του blog.
 
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη. Οι SadDoLLs δημιουργήθηκαν το 2006 αρχικά ως cover band και μετά από την κυκλοφορία του E.P. "Dead In The Dollhouse" το καλοκαίρι του 2007 η μπάντα μάζεψε 12 πειραματικά κομμάτια και μπήκε στούντιο να ηχογραφήσει το πρώτο full length της με τίτλο "About Darkness" το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 από την Emotion Art. Ακολούθησαν τα "Happy Deathday" (Lunatic Asylum Records) "Grave Party" (Inverse Records) φτάνοντας στο σήμερα και στο "Blood Of A Kind" του 2017 που κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη από την Trisol Music Group & Darktunes. Η Μπάντα έχει μοιραστεί τη σκηνή επίσης με μπάντες όπως : Paradise Lost, Lacrimas Profundere, Moonspell, Xandria Mono Inc, Blutengel, Gothminister, Solar Fake, Zoltan PLuto (ex HIM), Skinny Disco (Deathstars).

Γιατί οι SadDolls διάλεξαν αυτό το όνομα; 
 
Το όνομα ήρθε τελείως στην τύχη. Εγώ είχα στο νου μου να το ονομάσουμε "LovingDead" αλλά στο πρώτο μας gig ο κιθαρίστας μας και συνιδρυτής Paul μας παρουσίασε ως SadDoLLs. Το gig πήγε καλά και έτσι το κρατήσαμε.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
 
Το μουσικό ύφος της μπάντας κινείται σε gothic, electro, metal μονοπάτια, εξελισσόμενη από δίσκο σε δίσκο. Εμείς του έχουμε δώσει τον τίτλο "Darkwave Metal". 

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν περισσότερο;
 
Τα references είναι πολλά. Οι κύριες επιρροές είναι καλλιτέχνες όπως οι HIM (1997,2000 era) The 69 Eyes, Rammstein, Deathstars Blutengel, Diary Of Dreams και από εκεί και πέρα παίζουν τα προσωπικά ακούσματα του εκάστοτε μέλους. Μια μίξη όλων αυτών έχει δώσει στους SadDoLLs το προσωπικό τους ύφος.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το νέο δισκογραφικό εγχείρημα σας, το Blood of a Kind, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό…
 
Το "Blood Of A Kind" όπως είπα και πριν έχει κυκλοφορήσει από τον Απρίλιο του 2017 από την Γερμανική "Trisol Music Group" σε digital μορφή και από την "Darktunes" σε physical μορφή. Η προπαραγωγή του δίσκου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και οι ηχογραφήσεις έγιναν το καλοκαίρι του 2016 στο 9800 studios, και αμέσως μετά ο δίσκος εστάλη στη Φινλανδία και στον βετεράνο παραγωγό Hiili Hiilesmaa (HIM, The 69 Eyes, Moonspell, Lodri) ο οποίος ανέλαβε τη μίξη και το mastering. Το "Blood Of A Kind" γενικότερα για εμάς είναι το πιο σημαντικό μας άλμπουμ διότι γεννήθηκε μέσα από πολύ κακές συγκυρίες που έζησε η μπάντα (πολλά λεφτά χαμένα και πολλά live ακυρωμένα από απατεώνες promoters του εξωτερικού) και την είχαν φέρει στο σημείο της διάλυσης και θεωρούμε πως τα κομμάτια του "Blood Of A Kind" και η νέα μας εταιρία  "Trisol Music Group" έδωσε και πάλι πνοή σε αυτή τη μπάντα. Έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα από κριτικές και η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλη οπότε περιμένουμε τα καλύτερα.

Τι είναι αυτό που προσπαθήσατε να κρατήσετε το ίδιο και τι να αλλάξετε σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;
 
Θεωρητικά θέλουμε σε κάθε δίσκο να "αλλάζουμε" κάτι διότι αυτό εμείς το λέμε εξέλιξη οπότε για εμάς δεν είναι ακριβώς αλλαγή ύφους αλλά αλλαγή level. Αν όντως κάτι θέλαμε να αλλάξουμε (όπως και έγινε) ήταν ο παραγωγός. Θέλαμε να δώσουμε τα κομμάτια και το ύφος μας σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει την εμπειρία στο είδος που παίζουμε να "βγάλει" ένα αποτέλεσμα που θα μπορέσει να αναδείξει σωστά αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε.


Πως υποδέχθηκε ο κόσμος το Blood of a Kind; Και κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία του;
 
Όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση ο κόσμος έχει πάρει πολύ ζεστά το νέο δίσκο, οι πωλήσεις είναι καλές σε σχέση με την (Παγκόσμια πλέον) κακή οικονομία, οι διάφοροι κριτικοί σε webzines και περιοδικά έχουν πει πολύ καλά λόγια οπότε για την ώρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το μόνο αρνητικό που έχουμε βρει μέχρι τώρα είναι ότι από τις 100 κριτικές που είχαν γίνει για τους προηγούμενους δίσκους έχουν γίνει οι 50 αλλά αυτό πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου και θα αλλάξει και θα έρθει σε μια ισορροπία στο μέλλον.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Την αγάπη και την πίστη του κόσμου ξεκάθαρα. Έχουμε δεχτεί τεράστια στήριξη από τον κόσμο σ' αυτά τα 10 χρόνια μουσικής πορείας μας που και αύριο να σταματούσαμε αυτό που κάνουμε θα αποχωρούσαμε με αυτό το τέλειο συναίσθημα. Το να βλέπεις σε ένα γεμάτο club που εμφανίζεσαι τον κόσμο να τραγουδάει και να γνωρίζει τα κομμάτια που έχεις γράψει είναι πραγματικά τεράστια ικανοποίηση. Για όλους αυτούς τους κάλους φίλους και fans συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε.

Τι να περιμένουμε από τους SadDolls στο μέλλον, μέχρι που έχουνε σκοπό να το τραβήξουνε;
 
Όσο πιο μακριά είναι εφικτό για τις δυνάμεις μας. Η Όρεξη και η αγάπη υπάρχει και με την ανάλογη στήριξη από την εταιρία μας, τον ατζέντη και φυσικά τον κόσμο, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε το 100% του εαυτού μας και να το πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Για την ώρα έχουμε κάποια live για το εξωτερικό αλλά και τη χωρά μας στα σκαριά, και επίσης ετοιμάζουμε το music video για το επόμενο single από το "Blood Of A Kind" που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο.

Ποια είναι κατά την γνώμη σας η δύναμη του Internet, ( website, facebook... ) στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Θεωρώ πως είμαστε η ευλογημένη αλλά και καταραμένη γενιά όσον αφορά το κομμάτι του Internet και την προώθηση μέσω αυτού. Παλαιότερα που δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα οι καλλιτέχνες που γινόντουσαν γνωστοί (μέχρι και σήμερα) γινόντουσαν διότι κάποιος τυχαία τους ανακάλυπτε αλλά όντως άξιζαν και βρίσκονται σήμερα στα ΤΟΡ της αγάπης του κόσμου. Χωρίς Youtube & Facebook μόνο από καθαρό ταλέντο και άστρο. Πλέον τα πράγματα είναι πιο εύκολα για έναν καλλιτέχνη να προωθήσει το υλικό του αλλά από την άλλη μπορεί αυτό να το κάνει ο καθένας πλέον πράγμα που πιστεύω ότι έχει φέρει τη μουσική σε έναν κορεσμό. Δεν είναι δυνατόν από το 100% του Παγκόσμιου πληθυσμού το 80% να είναι καλλιτέχνες... Αυτό είναι το κακό  που έχει αποφέρει στην καθημερινότητα μας το Internet. Πλέον μετράνε τα views και τα likes και αυτά κρίνουν την επιτυχία του κάθε εγχειρήματος. Καλώς η κακώς...

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
Ίσως όλα αυτά τα λόγια να είναι φτώχεια που λέει και ο απλός κόσμος, διότι (let's face it) ζούμε στη διάρκεια του μεσοπολέμου και όπως έχει δείξει η ιστορία μέχρι τώρα τα πράγματα μόνο στο χειρότερο μπορούν να φτάσουν δυστυχώς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε δυνατοί να στηρίζουμε τις απόψεις μας και αυτό που είμαστε και πάνω απ' όλα να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, διότι εμείς κινούμε τα νήματα του δικού μας κόσμου και στο τέλος όλα περνάνε από τα χέρια μας. Εμείς δημιουργούμε και εμείς καταστρέφουμε. Οπότε η σωτηρία η χαμός μας είναι στα χέρια μας.
Καλή συνεχεία και be strong!
G. Downloved.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου