ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NOCHNOY DOZOR



Πως δημιουργήθηκαν οι Nochnoy Dozor και γιατί τους <βαφτίσατε> έτσι;
 
Οι Nochnoy Dozor δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2015 εξαιτίας μίας ανώτερης επιθυμίας για μουσική δημιουργία συγκεκριμένων ανθρώπων. Το όνομα το πήραμε από την  ρώσικη νουβέλα του Sergei Lukyanenko (night watch-οι φύλακες της νύχτας) που μετέπειτα έγινε και ταινία και πάνω σε μία συζήτηση για τα βαφτίσια της μπάντας κάποιος φίλος το πρότεινε και καθότι είναι και αγαπημένη ταινία όλων το κρατήσαμε αμέσως.

Που κινείστε μουσικά;
 
Σκοτεινό και συναισθηματικό το ύφος, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να τοποθετήσουμε τη μουσική μας σε κάποια κατηγορία. Είμαστε ανοιχτοί για τις απόψεις σας….

Σχετικά με επιρροές...
 
Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε συγκεκριμένες μπάντες καθότι έχουμε πολλά και διαφορετικά ακούσματα ο καθένας από μας ξεχωριστά, σημασία έχει ότι όλο αυτό με κάποιο τρόπο παντρεύεται συναινετικά…

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Ξεκάθαρα ομαδικής.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι;
 
Η άτιμη κοινωνία.. Κυρίως.

Αυτό το καιρό σε τι κατάσταση βρίσκουμε την μπάντα;
 
Αισίως μετά από 1,5 χρόνο περίπου ύπαρξης της μπάντας πραγματοποιούμε συναυλίες εντός αθηναικών συνόρων (προς το παρών) και ηχογραφούμε το πρώτο μας υλικό προς ακρόαση.


Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν;
 
Δεν λειτουργούμε ιδιαίτερα με μακροπρόθεσμους στόχους μιας και η ζωή έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά σίγουρα θα κάνουμε ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε με  όχημα τη μουσική μας παντού.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Την ελληνική σκηνή την βλέπουμε όμορφη, περίεργη, δημιουργική και μέσα στην ίντριγκα….. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από ζήτηση με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα με λιγότερη προσέλευση κοινού. Δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας είναι λογικό ο καθένας να επιλέγει πιο αυστηρά που θα παρευρεθεί. Σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αξιόλογες μπάντες με διαφορετικό ήχο, οπότε υπάρχουν πολλές επιλογές. Για να πάει καλύτερα το όλο θέμα με την ελληνική σκηνή, χρειάζονται τα αυτονόητα σεβασμός, ειλικρίνεια, ευγένεια, συνέπεια από όλους (μπάντες, διοργανωτές, χώροι συναυλιών, ανταποκριτές κλπ κλπ).

Θα επιδιώκατε συνεργασία με κάποιο Ελληνικό Συγκρότημα-Καλλιτέχνη;
 
Εξαρτάται από τη μορφή συνεργασίας. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον αρκεί να εξυπηρετείται η μουσική μας και η έκφραση μας μέσα από αυτή.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια Ελληνική μπάντα να ξεφύγει από τα όρια των συνόρων μας και να κάνει διεθνή καριέρα;
 
Ανάλογα την μπάντα…. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και χρειάζεται να είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες συλλογικά. Υπάρχουν παραδείγματα από μπάντες που τα κατάφεραν και αυτό είναι το σημαντικό.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
Πολλές ευχαριστίες για όλο το θετικό feed back που παίρνουμε, να μας ακούσουν…, όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται από τη σελίδα μας στο facebook  (συμβαίνουν πράγματα….)

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου