ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLOOD ERECTION



Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...
 
Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 από εμένα (Chris, guitars) και τον Kostas (bass), ήμασταν φιλαράκια από πριν και είχαμε ξαναπαίξει μαζί για μια περίοδο, στην πρώτη μου μπάντα, τους Death Device. Ξεκινήσαμε να γράφουμε υλικό και να προβάρουμε οι δυο μας και το 2008 μπήκε στην μπάντα ο Jim ο πρώτος μας τραγουδιστής, με αποτέλεσμα να μπούμε το 2009 στο στούντιο και να γράψουμε το πρώτο μας E.P. "Unceasing Bleeding".

Πως προέκυψε το όνομα Blood Erection του συγκροτήματος;
 
Το όνομα θέλαμε να είναι προκλητικό και ακραίο και να αντικατοπτρίζει το γενικό splatter κλίμα της μπάντας, έτσι μετά από καιρό και πολλά ονόματα που απορρίψαμε καταλήξαμε στο Blood Erection, το οποίο έχει όμως μια αλληγορική - μεταφορική σημασία και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "να τη βρίσκεις με το αίμα, να ερεθίζεσαι".

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γίνεται κι εσείς μέρος αυτής της σκηνής;
 
Η ανάγκη για δημιουργία ακραίας μουσικής και η τρέλα με το Death Metal που έχουμε αλλά νομίζω ότι αυτό γίνεται ασυνείδητα, δεν το σκέφτεσαι όταν το κάνεις, απλά προκύπτει.

Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι;
 
Εδώ δεν θα πρωτοτυπήσω καθόλου, οι κλασικές μεγάλες μπάντες του χώρου, Cannibal Corpse, Deicide, Malevolent Creation, Dying Fetus, Nile, οι βασικότερες, και ότι ακούει ο καθένας μας ξεχωριστά.

Σε τι φάση πετυχαίνουμε τους Blood Erection αυτή τη στιγμή;
 
Μας πετυχαίνετε σε μυστήρια φάση. Εδώ και πάρα πολύ καιρό είμαστε στον πάγο, λόγω οικονομικών αλλά και ανακατατάξεων στα μέλη της μπάντας. Υπάρχει ένας full length δίσκος έτοιμος που περιμένει να ηχογραφηθούν τα έγχορδα και τα φωνητικά και να γίνει η παραγωγή, τα τύμπανα είναι ήδη γραμμένα (και σκοτώνουν) από φίλο session ντράμερ και υπάρχει και το εξώφυλλο, μόλις μας ευνοήσουν λίγο οι συνθήκες θα μπούμε στο στούντιο, ελπίζω σχετικά σύντομα, κατά τα άλλα, έφυγε ο Χάρης, ο δεύτερός μας τραγουδιστής, στο εξωτερικό, κάτι ψήνεται όμως με vocalist με θητεία σε θρυλικές μπάντες του χώρου, θα ανακοινωθεί εν καιρώ, και επίσης μιλάμε με έναν νέο ντράμερ για να μπει στην μπάντα.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του group;
 
Εννοείται πάρα πολύ, όπως και όλους άλλωστε.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Να ηχογραφηθεί ο δίσκος και με τα νέα μέλη να ανασυνταχθούμε, και να μπορέσουμε να βγούμε και για κανένα λάιβ σιγά σιγά.

Είναι εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Καστοριά;
 
Γενικά νομίζω είναι πιο δύσκολα για μια μπάντα να είναι στην επαρχία, απ’ ότι στα μεγάλα κέντρα. Να φανταστείς για ένα διάστημα δεν υπήρχε ούτε στούντιο για πρόβα, πάλι καλά ξανάνοιξε αλλιώς έπρεπε να κάνεις το λιγότερο 140 χλμ πήγαινε έλα στην Κοζάνη για μια πρόβα. Γενικά οι μετακινήσεις είναι θέμα και οικονομικό και όπως και να το κάνεις είναι αλλιώς να είσαι μέσα στα πράγματα, στούντιο, μαγαζιά, προσωπική επαφή με άτομα του χώρου κτλπ.

Πως είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα;
 
Για Καστοριά καλά είμαστε και υπάρχει και ένα σχετικά καλό επίπεδο, υπάρχουν εκτός από εμάς, οι θρυλικοί και πολύ καλοί μας φίλοι, Lord Impaler (black), οι Generator (thrash), οι Temple of Katharsis (black) και οι Slavedom (heavy, power), αυτές είναι οι κυριότερες μέταλ μπάντες της Καστοριάς.

Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο ελληνικό group;
 
Δεν θα το έλεγα, ίσως κάποια μεμονωμένα guest, στο μέλλον, σε επίπεδο λάιβ με οποιονδήποτε του χώρου.

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε εσάς...
 
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την συνέντευξη, υπάρχουμε ακόμα και θα χτυπήσουμε εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς.
”Η αλήθεια βρίσκεται στο Death Metal”.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου