ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SUDDEN DEATH



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε μέσω της σελίδας σας να προβληθούμε. Είμαστε οι Sudden Death, ιδρυθήκαμε το 2006 στη Θεσσαλονίκη από τον Φάνη Κουτέλη (Τύμπανα) και τον Χρήστο Μουρουζίδη (Κιθάρες). Πρώτη δουλειά μας έγινε το 2011 με το demo "Transmigration" με τα κομμάτια του να πραγματεύονται κυρίως με κοινωνικά θέματα. Τα συγκεκριμένα τραγούδια προέρχονται από τις αρχές της δεκαετίας και ηχογραφήθηκαν το 2011 όπου έγινε και η κυκλοφορία τους. Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο μας demo "Death From Above" αποτελούμενο από 5 κομμάτια συνεχίζοντας στιχουργικά στην ίδια θεματολογία. Μετά από κάποιες αποχωρήσεις μελών η μπάντα πλέον αποτελείται από τους Φάνη Κουτέλη (Ντραμς) Γιάννη Κρις (Μπασσο) από τη παλιά φουρνιά και προστέθηκαν οι κιθαρίστες Γιωργος Τζοτζόρογλου (CumAlot) και Πασχάλης Γκιουλέκας (Methadon,Dreadnest).

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομα Sudden Death; 
 
Δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα, η τεχνολογική άνθιση της εποχής μαζί με τα όποια καλά έφερε θα έχει πάντα εκμετάλλευση από κάποιους για κατακτητικούς σκοπούς με συνέπεια να ανθίζει η πολεμική βιομηχανία. Οπότε ένας επερχόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα βασιστεί σε εναέρια χτυπήματα με τα γνωστά από την πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας αποτελέσματα στον άμαχο και ανυποψίαστο πληθυσμό.

Την μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε;
 
Το συγκρότημα στα δυο πρώτα ΕΡ βρισκόταν στο είδος της Death Metal μουσικής με κλασσικές old school πινελιές και επιρροές από το Σουηδικό παρασκήνιο κυρίος. Η προσθήκη των νέων μελών επέδρασε θετικά ωθώντας τη μπάντα σε πιο τεχνικά μονοπάτια και η εμπειρία τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά ακούσματα του καθενός θα βγάλει πιστεύουμε ένα πιο σύγχρονο και δυνατό αποτέλεσμα.

Ποιες μπάντες θα λέγατε πως σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
 
Σαν μπάντα δεν έχουμε κάποιο μουσικό στίγμα που να μας χαρακτηρίζει, τα προσωπικά ακούσματα των μελών διαφέρουν από κλασσικό ροκ έως deathcore και έχουμε τις ανάλογες επιρροές. Το γενικό ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι μια μίξη όλων αυτών δοσμένο με προσωπικό ύφος. 

Το 2015 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά, το ep Death from Above, αυτό το καιρό ετοιμάζετε κάτι;
 
Έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε σε νέο υλικό και νέες ιδέες αφήνοντας πίσω το παλιό υλικό. Η ολοκλήρωση των ιδεών πάνω στις οποίες δουλεύουμε τώρα θα οριστικοποιηθεί με την προσθήκη τραγουδιστή που θα επιλεγεί από τις διαθέσιμες επιλογές που εξετάζουμε.

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;
 
Προς το παρόν η μπάντα δεν διαθέτη προσωπική ιστοσελίδα. Υπάρχουν οι σελίδες στα social media όπου μπορεί να μας βρει όποιος ενδιαφέρεται.
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/suddendeathgr
Facebook: https://el-gr.facebook.com/SuddenDeathGr
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuDXZeH4bu-9b6DevmhIzOA

Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν;
 
Άμεσος στόχος μας είναι η ολοκλήρωση 4-5 κομματιών για ένα νέο ΕΡ αφήνοντας πίσω όλο το παρελθόν της μπάντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των μελών να χτίσουμε ένα σύνολο μέσα στις απαιτήσεις της μουσικής σκηνής του τώρα.

Η Θεσσαλονίκη κατά την γνώμη μας έχει μία αξιοζήλευτη σκηνή, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Στη Θεσσαλονίκη πάντα υπήρχε ενεργός πυρήνας σε όλα τα είδη της μουσικής. Οι φοιτητές, οι ντόπιοι και τα παιδιά από τις κοντινές πόλεις με μουσικό ταλέντο και μεράκι έφεραν την σκηνή στα επίπεδα που βρίσκεται τώρα και πιστεύουμε ότι θα ανέβει κι άλλο. 

Η επαφή σας με άλλες μπάντες πως είναι;
 
Γενικά έχουμε άριστες σχέσεις με όλα τα παιδιά και μπάντες που έχουμε μοιραστεί σκηνή παρέα και σαν μπάντα και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν και πιστεύουμε οι όποιες συνεργασίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προσφέρουν σε κάθε επίπεδο.

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική; 
 
Μεγάλο θέμα.....προσωπικά σαν Γιάννης πιστεύω ότι όχι. Όποιος θέλει να στηρίξει μια μπάντα θα πάει στο live της, θα πάρει cd, μπλούζα, καπέλο ή ότι άλλο έχουν διαθέσιμο τα παιδιά ή θα τα παραγγείλει από την μπάντα την ίδια οπότε τουλάχιστον στο δικό μας επίπεδο μπορεί μια μπάντα να καλύψει λειτουργικά έξοδα. Όταν εμπλακεί εταιρία στη μέση (αναγκαίο κακό για την προώθηση) τα κέρδη πάνε σε μεγάλο ποσοστό εκεί, έχει μειωμένο κέρδος αλλά θεωρητικά μεγαλύτερο εύρος πωλήσεων. Φυσικά και σου προσφέρει κάποια υπηρεσία η εκάστοτε εταιρία αλλά πάντα με γνώμονα το κέρδος της.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
Παιδιά στηρίξτε τα τοπικά σας γκρουπ. Δεν μπορούμε να έχουμε τόσο αξιόλογες μπάντες στη χώρα και να μην τις στηρίζουμε. Στηρίξτε λαιβ, δισκογραφίες και μερτζ, κανείς μας δε περιμένει να γίνει πλούσιος από αυτό, πρώτα είναι χόμπι, κάυλα του καθενός και μετά όλα τα άλλα. Υγεία αδέρφια και βρείτε πράγματα που μας ενώνουν. Ευχαριστούμε.....

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου