ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DEATHVALVES



Από πότε υπάρχουν οι Deathvalves και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Καλησπέρα ευχαριστούμε για την συνέντευξη, βρεθήκαμε μια παρέα το 2006 που απλά θέλαμε να κάνουμε μερικά τραγούδια να  παίξουμε live και γενικά να ζήσουμε λίγο αυτό που βλέπαμε από τις μεγαλύτερες μπάντες χωρίς να έχουμε ιδιαίτερο λόγο να πούμε κάτι, απλά για να ροκάρουμε.

Ποια θα λέγατε ότι είναι η ηχητική κατεύθυνση της μπάντας;
 
Η απάντηση αυτής της ερώτησης είναι και σαν συνέχεια της απάντησης της πρώτης ερώτησης γιατί ο ήχος μας έχει αλλάξει πολύ, όπως είπα στην αρχή απλά κάναμε κάποια heavy/rock κομμάτια και φυσικά είχαμε κάποια ταυτότητα στον ήχο μας και πειραματιστήκαμε και από πολύ νωρίς  δηλαδή από το δεύτερο άλμπουμ ήδη είχαμε κομμάτια όπως το "I" που ήταν πολύ διαφορετικά αλλά καμία σχέση με το που είμαστε τώρα, πλέον για να σου δώσω ορισμό της ηχητικής κατεύθυνσης της μπάντας η θα σου πω Metal με μια λέξη η αλλιώς θα αρχίσουμε με τις ορολογίες και τις χαζές ταμπέλες και δε θα πέσουμε και μέσα, από τα reviews για το dark stories καταλαβαίνεις ότι σχεδόν όλοι βρήκανε διαφορετικά στοιχεία, ας πω μόνο ότι υπάρχουν πολλές επιρροές και από κομμάτι σε κομμάτι βρίσκεις διαφορετικά στοιχειά που προσπαθήσαμε να τα δέσουμε μέσα σε ένα άλμπουμ όσο καλύτερα μπορούσαμε. 

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Όλοι βάζουνε ιδέες σε ότι άφορα τι δημιουργία του υλικού από το πρώτο riff μέχρι το εξώφυλλο, συνήθως εγώ καίγομαι κάπως παραπάνω, αυτή τη φορά με τον αδερφό μου που είναι ο άλλος κιθαρίστας.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας, με τίτλο Dark Stories from the Past, που κυκλοφόρησε μέσα στο 2016;
 
Κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2016 από την New Dream Records έχουμε δώσει πολύ πόνο εκεί μέσα και πολύ δουλειά για το αποτέλεσμα αυτό, όπως λέω και πιο πάνω έχει πολλά στοιχειά, παροτρύνω όποιον διαβάσει τι συνέντευξη να το ακούσει και να έχει άποψη, υπάρχει στο you tube όπως υπάρχει και σε φυσική μορφή αλλά και σε διάφορα sites για Download.

Yπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Όχι ακόμα, τώρα είμαστε σε dark stories mood.


Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
 
Όταν έρθει ώρα και υπάρχει κάτι που να έχει νόημα να πούμε τότε θα ασχοληθούμε με καινούριο υλικό, αυτά.

Είναι εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Καρδίτσα;
 
Η σκηνή στην Καρδίτσα είναι σαν συμμορία να ξέρεις, φυλάμε τα νώτα ο ένας του άλλου, είμαστε αρκετές μπάντες και έχουμε και τα δικά μας φεστιβάλ "ΤεραΤρόηρα" και "Svefest". Παλιά είχαμε το "gorgobites" που μαζευόμασταν και ξεφτιλιζόμασταν μόνοι μας, τώρα έρχεται και κόσμος από όλη την Ελλάδα. Αν ρωτάς αν έχουμε τις δυνατότητες που έχουν οι μπάντες από Αθήνα Θεσσαλονίκη όχι δεν τις έχουμε.

Η σκηνή εκεί πως είναι; Eίναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;
 
Δεν υπάρχουν χώροι για Live εδώ, δεν υπάρχει λαιβαδικο η κάτι παρόμοιο στην Καρδίτσα για χειμώνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικά νομίζω δεν είναι και super η φάση με τα Live αυτό τον καιρό.

Υπάρχουν group η καλλιτέχνες που θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
Δε μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο να σου πω, σε επίπεδο Live είναι πολλές μπάντες που θα θέλαμε να ανοίξουμε η να παίξουμε μαζί γενικά.

Πως βλέπετε τα metal πράγματα εντός και εκτός συνόρων;
 
Πολλά πράγματα βγαίνουν η μουσική αλλάζει γρήγορα ο αριθμός τον καινούριων συγκροτημάτων και άλμπουμ που βγαίνουν καθημερινά είναι ασύλληπτος και πλέον αυτό έχει δημιουργήσει και μια απάθεια αλλά απ' την άλλη μόνο κάτι πολύ καλό μπορεί να ξεχωρίσει μέσα απ' όλο αυτό και υπάρχουν ευκαιρίες για όλους να ακουστούν.

Η τελευταία κουβέντα προς τους αναγνώστες του blog, δική σας.
 
Ακούστε το "Dark Stories From The Past" στηρίξτε ότι γουστάρετε και ταιριάζει στην αισθητική σας και όχι ότι προμοτάρεται πιο πολύ, δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλύτερο η χειρότερο απλά πέσαν φράγκα για πρόμο, αυτά, και αν ακούσετε ότι παίζουμε πουθενά κοντά ελάτε να μας δείτε αν σας άρεσαν τα κομμάτια μας.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου