ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LYCANS



Από που ξεκινάει η ιστορία σας;
 
Η ιδέα για την δημιουργία μιας power metal μπάντας ξεκίνησε στη 1 Ιουλίου του 2012. Μέσω της μπάντας αυτής θέλαμε να δημιουργήσουμε και να παίξουμε την δικιά μας μουσική. Την μπάντα της ονομάσαμε Lycans και περίπου 6 μήνες μετά βγάλαμε το πρώτο κομμάτι μας ένα single που λεγόταν In The End. Στα επόμενα χρόνια δεν είχαμε την ευκαιρία για πολλές εμφανίσεις λόγω υποχρεώσεων και αναζήτησης μόνιμων μελών, οπότε η μπάντα για τους παραπάνω λόγους ήταν σε μια κατάσταση "πάγου". Μέσα στο 2014 κ 2015 βρήκαμε τα κατάλληλα άτομα που ταιριάξαμε μουσικά αλλά και σαν χαρακτήρες και δημιουργήθηκε το υπάρχον σχήμα. Περνώντας ένα χρόνο κάνοντας κάποιες ζωντανές εμφανίσεις αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ρυθμό και τον ήχο μας. Και τον Φεβρουάριο του 2017 βγάλαμε το πρώτο μας EP, το οποίο ονομάζεται "Elegies For The Damned" και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και συνάμα υπερήφανοι για αυτό.

Ποιες ήταν οι βασικές επιρροές πάνω στις οποίες βασίστηκε ο ήχος των Lycans;
 
Ήταν πολύ σημαντικό από την αρχή για εμάς να "βρούμε" τον δικό μας ήχο. Γενικά όλοι μας μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε κλασσικά μέταλ και ροκ συγκροτήματα, αλλά μεμονωμένα ακούμε διάφορα ήδη μουσικής και κοιτάξαμε να γράφουμε και να παίζουμε τη μουσική που θα μας άρεσε να ακούμε. Οι μεγαλύτερες επιρροές που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του ήχου της μπάντας μας είναι οι Blind Guardian,  οι Iced Earth, οι Rhapsody, οι Helloween, οι Gamma Ray, οι Opeth, οι Dream Τheater και αρκετές μπάντες ακόμα. 

Η εύρεση του ονόματος του γκρουπ έχει κάποια ιστορία πίσω του;
 
Το όνομα ήταν μια δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε. Είχαμε εξαντλήσει αρκετές ιδέες αλλά καμία δεν συνδεόταν τόσο πολύ με αυτό που θέλαμε. Τελικά μετά από κάποια αναζήτηση βρήκαμε την ιστορία του Βασιλιά "Λύκαον" της Αρκαδίας. Και επειδή γράφουμε κομμάτια για μύθους και διάφορες άλλες ιστορίες μας άρεσε η ιδέα του να ονομαστούμε LYCANS.

Όσον αφορά στη μουσική και τους στίχους των κομματιών σας, έχει κάποιος τον πρώτο λόγο ή δουλεύετε όλοι μαζί;
 
Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε καλή χημεία πάνω σε αυτό το θέμα σαν μπάντα. Συνήθως τα κομμάτια γράφονται από εμένα και τον τραγουδιστή και μετά περνάνε από τα υπόλοιπα παιδιά για να δούμε τι θέλουμε να φτιάξουμε ή τι να αλλάξουμε. 

Με τι θέματα καταπιάνεται στιχουργικά το σχήμα;
 
Η θεματολογία μας σαν μπάντα έχει να κάνει με εξιστόρηση μύθων (ελληνικών και μη) ή concept που μπορεί να έχουμε αναπτύξει εμείς. Έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη στην ελληνική μυθολογία και γενικά στην "ιστορία" όλων των λαών. 

Υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό σας;
 
Προς το παρόν έχουμε online το  EP. "Elegies For The Damned" σαν την πρώτη official δουλειά μας! 


Σαν μπάντα λειτουργείτε καλύτερα στο στούντιο ή πάνω στη σκηνή;
 
Πιστεύω ότι ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός για εμάς. Στο studio θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε κομμάτια ή να προετοιμαστούμε για κάποια ζωντανή εμφάνιση. Πάνω στην σκηνή θα κοιτάξουμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και να ευχαριστήσουμε το κοινό με την μουσική μας! 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
 
Πρώτο και κύριο είναι να παίξουμε όπου μπορούμε και να το ευχαριστιόμαστε. Επόμενη δουλειά που ήδη έχουμε αρχίσει να κοιτάμε είναι το πρώτο μας άλμπουμ που πάντα θέλαμε να βγάλουμε. 

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας των Lycans στην Ελληνική σκηνή, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές σας και επίσης, νιώθετε ότι έχετε κάνει λάθος επιλογές ή κινήσεις;
 
Είμαστε πολύ νέοι ακόμα στην σκηνή για να έχουμε κάνει σημαντικά λάθη, από μικρά σίγουρα θα έχουμε κάνει αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάποιο σημαντικό. Πάντα προσπαθούμε όμως να μαθαίνουμε από αυτά και έχουμε στόχο να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Όσον αναφορά τις σημαντικές στιγμές μας ως τώρα πιστεύω είναι δυο, όταν φτιάχτηκε το τωρινό σχήμα και παίξαμε το πρώτο μας live και όταν έγινε η κυκλοφορία του EP μας. Ναι μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν εξίσου συγκινητικές και σημαντικές στιγμές για όλους μέσα στη μπάντα.

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική Power/Heavy Metal σκηνή στην Ελλάδα;
 
Η μέταλ σκηνή τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει αρχίσει να ανεβαίνει πάρα πολύ. Βλέπεις μπάντες από το πουθενά με πολύ καλό υλικό και απίστευτο πάθος για τη μουσική καθώς επίσης και fans που πηγαίνουνε να διασκεδάσουν και να τους υποστηρίξουν. Έχει σχηματιστεί μια μεγάλη παρέα και νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε μέλη της.

Τέλος θα θέλαμε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του blog;
 
Σας ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη και την ευκαιρία που μας δίνεται να μιλήσουμε μαζί σας καθώς επίσης και να μας γνωρίσει λίγο καλύτερο και ο κόσμος. And till we meet again on stage, cheers to all!!!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου