ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SIN BY FOUR



Η συνέντευξη απαντήθηκε από τον ντράμερ Χρήστο.

Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι Sin By Four;
 
Κάπου στα μέσα του 2015 δημιουργούνται οι Sin By Four. Βασικά οι SB4 ήταν η συνέχεια του συγκροτήματος The String Theory Project. Μετά την αλλαγή του ονόματος ακολουθεί ξεσκαρτάρισμα, παραμένουν τα τρία ιδρυτικά μέλη της μπάντας, ο Σπύρος, ο Δημήτρης κι εγώ. Στη συνέχεια μπαίνει στο συγκρότημα η Στέλλα για να συμπληρωθεί το καρέ και ξεκινά η νέα εποχή για τους Sin By Four.

Θέλουμε να μας πείτε για τις επιρροές της μπάντας. Δηλαδή, τι μουσική ακούτε και πως αυτό επηρεάζει τον ήχο σας και αυτό που κάνετε.
 
Για αρχή να πω ότι είμαστε παιδιά της Rock. Μεγαλώσαμε ακούγοντας rock, hard rock, metal, οτιδήποτε μέσα και γύρω από αυτό. Σαν μπάντα, μας αρέσει να παίζουμε Whitesnake, Priest, Purple, Zeppelin, ακόμα και New Model Army ή Motorhead και άλλα τέτοια πράγματα. Από εκεί και πέρα, οι συνθέσεις των Sin By Four θα έλεγα ότι μπορεί να "κρύβουν" στοιχεία από διάφορα μουσικά ιδιώματα αφού σαν σύνολο έχουμε ακούσει και ακούμε σχεδόν τα πάντα.

Αν και δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες στην μουσική, εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Βασικά ούτε εμένα μου αρέσουν και πολύ... βάλε hard rock και είμαστε μέσα.

Από ποιον γράφεται η μουσική και ποιος γράφει τους στίχους;
 
Από τους Sin By Four. Πέφτουν ιδέες στο τραπέζι, επεξεργάζονται, άλλες λίγο, άλλες πολύ. Ο καθένας θα βάλει την έμπνευσή του, το παίξιμό του, κάτι από τον εαυτό του μέσα στο τραγούδι. Ίσως, μερικές φορές, να φέρει κάποιος μια ιδέα και να μην "κολλάει" ή μπορεί να είναι "πατάτα", αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτή την ιδέα, θα τη μετατρέψουμε, θα τη φέρουμε στα μέτρα μας και that' s it. Δουλεύουμε πάντα καλοπροαίρετα και με ανοιχτό μυαλό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα στους Sin By Four. Αν στο μέλλον έχουμε προβλήματα με δικαιώματα και τέτοια, παίζει να πλακωθούμε... εντάξει αστειεύομαι. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε δεμένοι, η συνεργασία μας είναι άψογη και περνάμε καλά.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι;
 
Πηγή έμπνευσης είμαστε εμείς οι ίδιοι. Όλα μας τα τραγούδια περιγράφουν τις σκέψεις μας, τους προβληματισμούς μας, την καθημερινότητά μας, τα βιώματά μας. Κάποιες φορές ίσως να είναι "ντυμένα" με κάποια ιστορία ή με ένα φανταστικό συμβάν αλλά, τελικά, τα τραγούδια μας είναι εμείς.

Από υλικό σας, υπάρχει κάτι να περιμένουμε;
 
Από υλικό υπάρχει αρκετό και συνεχώς αυξάνεται. Πολλά τραγούδια περιμένουν να βγουν εκεί έξω και ακριβώς σε αυτή τη τροχιά κινούμαστε, εντατικά. Σύντομα θα ακούσετε κι άλλα πράγματα.


Είστε ευχαριστημένοι από ότι έχετε πετύχει μέχρι στιγμής;
 
Απολύτως! Το πρώτο μας τραγούδι "Start My Life Again", που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες, πηγαίνει πολύ καλά. Ακούμε καλά και ενθαρρυντικά σχόλια και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους. Από την άλλη, στα live μας υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, ο κόσμος το διασκεδάζει και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ώθηση και έμπνευση για τη συνέχεια. Ούτως ή άλλως, διασκεδάζουμε γενικότερα σαν μπάντα και σε μεταξύ μας επίπεδο, ακόμα και μέσα στο studio, μόνοι μας ή ακόμα και με την συνέντευξη που σου δίνω τώρα. Αν λοιπόν τα δούμε όλα μαζί, συν το γεγονός ότι αγαπάμε τη μουσική και αυτό που κάνουμε, τότε το "ευχαριστημένοι" ίσως ακούγεται λίγο.

Πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Συστηματική δουλειά με μεθοδικότητα, προς την κατεύθυνση που θέλουμε να συνεχίσουμε. Ποια είναι αυτή η κατεύθυνση; Όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως, και τη σταδιακή ανάπτυξή τους. Καθημερινά βάζουμε στόχους, καθημερινά πετυχαίνουμε στόχους, ξεπερνάμε προβλήματα και συνεχίζουμε. Πραγματικά, στη μέχρι τώρα πορεία μας, όσο μεγαλύτερα ήταν τα ζόρια, τόσο εμείς πεισμώναμε και βγαίναμε μπροστά για να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε, κόντρα σε αυτό που μπορεί να θέλουν κάποιοι. Οι Sin By Four θα συνεχίσουν δυναμικά και έχουν μέλλον. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον δρόμο.

Πάμε στο θέμα Ελληνική σκηνή, κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της;
 
Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται κάτι καλό σχετικά με την Ελληνική σκηνή, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ συγκροτημάτων. Αρχικά παρατηρούσα ότι υπήρχε μια μικρή κίνηση αλληλοϋποστήριξης, ήταν η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι μόνος σου, πλέον, είναι δύσκολο να πας μακριά. Σε αυτό θεωρώ ότι βοήθησε η ανάπτυξη των social media που μας έφερε πιο κοντά και μας έκανε να μοιραζόμαστε εμπειρίες και προβληματισμούς. Σήμερα βλέπω ότι αυτό έχει προχωρήσει σε έναν, ας πούμε, πιο ικανοποιητικό βαθμό, με την έννοια της συσπείρωσης. Βλέπουμε ότι δημιουργούνται ομάδες από συγκροτήματα αλλά και από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (κυρίως μουσικά). Βλέπουμε να μπαίνουν μέσα σε αυτό studios, ηχολήπτες, ραδιόφωνα κλπ. Αυτό μάλιστα έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πέραν των της μουσικής (βλ. φωτογραφία, ένδυση, διαφήμιση, τυπογραφία κλπ.). Στους Sin By Four από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε σε αυτό και επειδή είμαστε σε μια τέτοια ομάδα, σου μιλάω από πρώτο χέρι. Πραγματικά "δουλεύει". Είμαστε στην Modern Mental Rebellion Concerts που πιστεύω ότι είναι μια πολύ οργανωμένη, αποτελεσματική, ειλικρινής και δίκαιη ομάδα. Είμαστε ουσιαστικά μια μεγάλη παρέα από συγκροτήματα (και όχι μόνο, όπως προανέφερα) που έχει ως σκοπό την διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων με στόχο την αλλαγή της μουσικής σκηνής στην χώρα, και την ανάδειξή της. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι είναι καλοδεχούμενοι, εφόσον είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την φιλοσοφία του δούναι (όχι λεφτά, το τονίζω) και λαβείν. Το ότι συμμετέχει κανείς σε μια ομάδα, λοιπόν, δε σημαίνει ότι κλείνει την πόρτα σε οτιδήποτε άλλο αφού ο στόχος δεν είναι αυτός, αλλά η δημιουργία ενός μεγάλου "πολιτιστικού κύματος", με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ελπίζω σε κάτι τέτοιο. Αυτά, με λίγα λόγια, για τα θετικά. Τα αρνητικά είναι και αυτά δυστυχώς αρκετά, αλλά θα αναφέρω μερικά που θεωρώ σημαντικά. Συγκροτήματα, άτομα, κλίκες και κατεστημένα που ακόμα κοιτάζουν την παρτάρα τους (και ακόμα χειρότερα, άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με πονηριά και προς όφελός τους καλοπροαίρετες και φιλότιμες προσπάθειες άλλων). Το καθεστώς των μαγαζιών (όχι όλων, μην τρελαθούμε), εταιριών παραγωγής, καναλιών με άθλιες (ή καθόλου ή στα παίρνουν κιόλας) πληρωμές και το μπουρδέλο το κράτος με τις σάπιες υπηρεσίες του.

Ο τελευταίος λόγος δικός σας...
 
Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω εσάς για την στήριξή σας και την ευκαιρία που μας δώσατε να πούμε κάποια πράγματα, να ακουστούμε και να μας γνωρίσει ο κόσμος. Σε κάθε έναν από τους φίλους εκεί έξω που έχουμε διασκεδάσει παρέα, έχουμε ανταλλάξει εμπειρίες, ευχές, βοήθειες και συναισθήματα, δεσμευόμαστε ότι πάντα θα ανταποδίδουμε τα μέγιστα. Γεια χαρά.
Start My Life Again:
https://youtu.be/XIrtWnfw9Cw
https://www.facebook.com/sinbyfour
https://sinbyfour.bandcamp.com/

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου