ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2 HEADED DOGS



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των 2 Headed Dogs.
 
Οι 2 Headed Dogs δημιουργήθηκαν στο Καναλάκι Πρεβέζης  πριν από περίπου 2 χρόνια. Η μπάντα αποτελείται από τον Γιώργο (κιθάρα, φωνή), Αντώνη (μπάσο) και Σπύρο (ντραμς). Από μουσικής άποψης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως heavy garage με κάποια στοιχεία ψυχεδέλειας.

Η ιδέα να στήσετε μπάντα πώς σας ήρθε;
 
Αρχικά τζαμάραμε χωρίς να έχουμε κάποιο στόχο. Καθώς ξεκίνησαν να βγαίνουν κάποιες ιδέες για κομμάτια, αποφασίσαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να σχηματίσουμε την μπάντα.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα προέκυψε από το ομώνυμο κομμάτι του Roky Erickson, τον οποίο θαυμάζουμε ιδιαιτέρως.

Μουσικά από που έχουν επηρεαστεί οι 2 Headed Dogs;
 
Ο καθένας από μας έχει επιρροές από πολύ διαφορετικά είδη μουσικής αλλά τα κοινά μας ακούσματα, τα οποία μας οδήγησαν να βρεθούμε και να παίξουμε, είναι μπάντες όπως οι Hellacopters, οι Nebula, οι Mudhoney κτλ.

Το 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο 2 Headed Dogs, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή και ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;
 
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2016 σε ψηφιακή μορφή. Λίγους μήνες μετά σε cd και τον Οκτώβρη σε βινύλιο από την γερμανική Nasoni-records. Ολόκληρο το άλμπουμ ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από εμάς σε ένα χώρο που έχουμε διαμορφώσει για τις πρόβες μας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το κοινό είναι πολύ ενθαρρυντικά, ειδικά στα live όπου προσπαθούμε κάθε φορά για το καλύτερο.


Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Το internet είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθάει κάθε μπάντα να μπει άμεσα στον χάρτη του είδους στο οποίο ανήκει. Ειδικότερα για εμάς που η έδρα μας είναι στην επαρχία και πολύ μακριά από Αθήνα και Θεσ/νίκη μας έχει βοηθήσει αρκετά στην προσέλκυση νέων ακροατών. Επίσης μας έχει βοηθήσει και στις πωλήσεις του άλμπουμ είτε με download είτε σε φυσική μορφή.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Είμαστε στην διαδικασία εγγραφής του δεύτερου άλμπουμ το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2017. Κάποια κομμάτια μάλιστα τα παίζουμε ήδη στα live.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα με το σχήμα; Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
 
Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live για να προωθήσουμε την δουλειά μας. Επίσης πολλή προσωπική και ομαδική δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε.

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Eλληνική  μουσική σκηνή;
 
Βάσει αποτελέσματος στα χρόνια της κρίσης, η Ελληνική σκηνή γνωρίζει μια άνθηση, όσον αφορά το επίπεδο των μπαντών. Επιπλέον η έκφραση της κάθε μπάντας δεν περιορίζεται στα πλαίσια της κρίσης και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρει τρόπο να την εξωτερικεύσει. Βέβαια η μπάντα είναι κάτι που δεν αποφέρει πολλά χρήματα (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) αλλά αυτό συνέβαινε πάντα στην Ελληνική ροκ underground σκηνή.

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σ' εσάς...
 
Καλή συνέχεια σε όλες τις μπάντες και σε όποιον παίζει οποιονδήποτε ρόλο στην Eλληνική underground σκηνή.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου