ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CIRCUS TRAIN



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Είμαστε οι Circus Train, μία μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν περίπου 4 χρόνια. Ξεκινήσαμε τα πρώτα χρόνια με τελείως διαφορετική λογική όπου παίζαμε διασκευές από συγκροτήματα που γουστάραμε, για δική μας διασκέδαση χωρίς άλλες βλέψεις. Ύστερα από λίγο καιρό είπαμε να βάλουμε και δικά μας κομμάτια στο σετ, κάτι που άλλαξε δραστικά το πώς βλέπαμε έως τότε την μπάντα. Κάπου εκεί επιλέξαμε το όνομα, και αποφασίσαμε από κοινού να δουλέψουμε προς μία διαφορετική κατεύθυνση. Αλλάξαμε κάποια μέλη και καταλήξαμε να δουλεύουμε πυρετωδώς πάνω σε δικό μας υλικό ξεκινώντας κάποια live και καταλήγοντας στην ηχογράφηση και κυκλοφορία του EP “Out Of My Cage” πριν μερικούς μήνες. Αυτή τη στιγμή τους Circus Train αποτελούν οι Βασίλης Δημητρακόπουλος - Φωνή/Κιθάρα, Γιάννης Γεγάκης - Κιθάρα, Έκτωρας Κοσκινάς – Μπάσο, και Γρηγόρης Περίκο – Ντραμς.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;
 
Επιρροές υπάρχουν αρκετές και το ευχάριστο για εμένα είναι ότι πολύς κόσμος ακούει διαφορετικά πράγματα στη μουσική μας. Σίγουρα το rock αποτελεί τη βάση της μουσικής μας με συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin, Black Sabbath και Metallica αλλά και μπάντες με πιο southern ήχο όπως οι Lynyrd Skynyrd, επιρροές από 90’s όπως οι Soundgarden και Pearl Jam κοκ.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Απλά και εύκολα θα λέγαμε ότι είμαστε ένα Hard Rock/Heavy Rock συγκρότημα με τραγούδια βασισμένα σε Riff και μελωδία. 

Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
Συνήθως ένα τραγούδι προκύπτει πρώτα από την μουσική και αργότερα έρχονται οι στίχοι για να ολοκληρωθεί. Μπορεί και τα δύο να παίζουν σημαντικό ρόλο για εμάς, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία της σύνθεσης έχει αυτή τη σειρά.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
 
Γενικά η εποχή μας έχει να προσφέρει υλικό αρκεί να υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση να το επεξεργαστείς. Συγκεκριμένα, τα κομμάτια του EP κινούνται μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο που έχει να κάνει με την αλλαγή. Αλλαγή είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε σχέση με το περιβάλλον γύρω μας. Με τα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για αλλαγή αποκτά σημαντική θέση για μια καλύτερη ζωή σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν το δεις.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Out Of My Cage, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή…
 
Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ηχογράφηση αυτής της δουλειάς, καθώς είναι και η πρώτη επίσημη κυκλοφορία μας! Αποτελείται από 4 τραγούδια, το ομότιτλο Out Of My Cage, Same Game… Different Rules, Breaking The Set, και Hollow Words. Ηχογραφήθηκε στα VAP Studios στην Αθήνα στα τέλη του 2015, όπου έγινε και η μίξη και mastering. Το EP κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο σε μορφή CD ενώ επίσης είναι διαθέσιμο και από όλες τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως iTunes, Spotify κ.α.

Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε με αυτό το σχήμα;
 
Η μουσική για εμάς είναι τρόπος έκφρασης και μέσο διαφυγής από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μέσα από τους Circus Train ξεφεύγουμε από ότι μας απασχολεί σε προσωπικό επίπεδο, γινόμαστε μία ομάδα και ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε μέσα από τη μουσική και τους στίχους. Αυτό από μόνο του είναι και ο πιο σημαντικός λόγος για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Σαν στόχο έχουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σε περισσότερο κόσμο και να μοιραστούμε μαζί του αυτό που κάνουμε, καθώς επίσης και να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να ηχογραφούμε.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
 
Σε μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι βιώνουμε δυστυχώς είναι δύσκολο να γίνουν πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό, καθώς μιλάμε για μία «ακριβή» απασχόληση χωρίς απολαβές. Επίσης, είναι τέτοια η κουλτούρα της πλειοψηφίας του κόσμου που  δε βοηθάει αγγλόφωνα rock σχήματα να προβληθούν από τα MME, παρά μόνο ο χρόνος αυτός αναλώνεται σε «pop» και «λαϊκούς» καλλιτέχνες ξανά και ξανά. Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα συγκροτήματα τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτή την περίοδο και είναι πολύ κρίμα να μην μπορούν να προβληθούν όπως τους αξίζει. 

Πόσο διαφορετικοί είναι μουσικά οι Circus Train του 2012 με τους Circus Train του 2016;
 
Πολλή ωραία ερώτηση. Καταρχάς έχουμε διαφορετικό μπασίστα σε σχέση με το 2012, τον Έκτωρα που μπήκε στην μπάντα το Δεκέμβριο του 2015. Αυτό από μόνο του έφερε έναν αέρα αλλαγής στο συγκρότημα. Σε μουσικό επίπεδο πιστεύω ότι έχουμε ωριμάσει περισσότερο ενσωματώνοντας ότι εμπειρίες έχουμε αποκομίσει και μουσικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο αυτά τα 4 χρόνια, στη μουσική και τους στίχους μας. Επίσης, το νέο υλικό που δημιουργείται είναι θεωρώ πιο άμεσο και βαρύ, διατηρώντας πάντα το μελωδικό κομμάτι που μας χαρακτηρίζει.

Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον;
 
Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας Lyric Video για ένα καινούργιο κομμάτι μας που κυκλοφόρησε στην συλλογή “Rockorama Ultimate II” και ονομάζεται “In Reverie”. Παράλληλα σχεδιάζουμε ένα ακόμα video για το ομότιτλο κομμάτι του EP, καθώς επίσης ολοκληρώνουμε νέα τραγούδια ώστε να καταφέρουμε να μπούμε στο στούντιο πριν το καλοκαίρι. Και φυσικά πολλά live!

Έχετε να πείτε κάτι τελευταίο σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;
 
Να ακούτε μουσική και να περνάτε καλά! Ακούστε το EP μας κι ελάτε να μας βρείτε σε κάποιο live μας, να τα πούμε από κοντά πίνοντας τις απαραίτητες μπύρες…
Official Site : www.circus-train.com
Email    : info@circus-train.com
Facebook : https://www.facebook.com/circustraintheband/
SoundCloud : https://soundcloud.com/circus-train
BandCamp : https://circustrain.bandcamp.com/

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου