ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DAFFODIL



Πείτε μας λίγα λόγια για το πότε και πως σχηματίστηκαν οι Daffodil.
 
Καλησπέρα παιδιά..αρχικά ένα μεγάλο μπράβο για την όλη προσπάθεια που κάνετε.. καλό κουράγιο και καλή δύναμη. Λοιπόν, σαν μπάντα δημιουργηθήκαμε περίπου στα τέλη του 2014. Μετά από κάποιες αλλαγές στα τύμπανα φτάσαμε στο τελικό μας line-up από το Μάρτιο του 2016. Η μπάντα αποτελείται από τους Βασίλη Γουγουλάκη(φωνή) Έλενα Κοτίνα(κιθάρες) Αποστόλη Σπανό(πλήκτρα) Στέλιο Χώνια(μπάσο) και Θεοδόση Τσατσαρώνη(τύμπανα). 

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυσκεφτήκαμε για το όνομα με την έννοια ότι προέκυψε πολύ γρήγορα και για να γίνω πιο σαφής, σε ένα από τα ποιήματα του πατέρα μου.. είναι ο ασφόδελος ένα λουλούδι που είναι συνδεδεμένο με το θάνατο. Επίσης οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι νεκροί κατοικούσαν στον «ασφόδελο λειμώνα» ένα λιβάδι με ασφοδέλους που βρισκόταν στον Άδη. Τα λουλούδια του αποτελούσαν πρότυπο λησμονιάς. 

Μουσικά από που έχουν επηρεαστεί οι Daffodil;
 
Χμμμ..γενικά μέσα στην μπάντα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά ακούσματα από τον καθένα μας και αυτό μας έχει "βγει" σε καλό θεωρώ μιας και κάθε φορά που δουλεύουμε πάνω σε καινούριο υλικό υπάρχουν και περισσότερες ιδέες.. αν με ρωτάς προσωπικά, γενικά δεν έχω κολλήματα και ταμπέλες.. ακούω ότι μου ταιριάζει στην ψυχολογία μου κάθε φορά.. θα μπορούσα να δηλώσω όμως οπαδός της φινλανδικής σκηνής γενικότερα αλλά και ήχους του πιο κλασσικού heavy metal το οποίο με έκανε να αγαπήσω από πολύ μικρός αυτή τη μουσική.. τέλος δε θα μπορούσε να μην αναφέρω το neil young, joan bae, queen είναι τόσοι πολλοί.. 

Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;
 
Ουφ πραγματικά δεν ξέρω.χαχαχα!! όπως έχω ξαναπεί είμαστε λίγο από όλα.. σίγουρα θα ακούσεις στη μουσική μας rock και metal με πολλά στοιχεία από την gothic σκηνή.. όπως και pop στοιχεία.. έχω δει να μας χαρακτηρίζουν atmospheric metal, goth rock/metal.. αυτό που μας ενδιαφέρει στο τέλος είναι αν αυτό που κάνουμε γεμίζει πρώτα εμάς τους ίδιους και επίσης τους οπαδούς μας. 

Το 2016 κυκλοφορήσατε ( αν δεν κάνουμε λάθος σε ανεξάρτητη παραγωγή ) το EP A Hope For Things That Never Come, μιλήστε μας γι' αυτό;
 
Ναι ναι και το Νοέμβριο θα έχουμε και την επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία από την εταιρεία μας κάτι για το οποίο είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι.. είναι η πρώτη μας δουλειά, κάπως διαφορετική από ότι δουλεύουμε αυτό τον καιρό. Είναι ένα EP το οποίο αποτελείται από 4 κομμάτια. Οι ηχογραφήσεις όπως επίσης η μίξη και το master έγινε στα soundflakes studios στην Αθήνα. 

Πόσο καιρό σας πήρε για να το ετοιμάσετε;
 
Δεν μας πήρε αρκετό καιρό η αλήθεια είναι, αν εξαιρέσεις κάτι ''ατυχίες'' που είχαμε στην αρχή σε ό,τι αφορά τα θέλω μας.. τα κομμάτια τα γράψαμε και τα συνθέσαμε σε συνολικό χρόνο περίπου μέσα σε ένα μήνα, ταιριάξαμε απόλυτα και με τα soundflakes και αυτό ήταν.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του Ep;
 
Η αλήθεια είναι ότι τώρα αρχίζουμε και το ψάχνουμε, χαχαχα.. και όντως οι εποχές έχουν γίνει πολύ διαφορετικές οπότε το internet θεωρώ ότι είναι το νούμερο 1 εργαλείο για μια μπάντα να προωθήσει τη δουλειά της και όχι μόνο στη χώρα της.. ειδικά και σε περίπτωση που δεν τη ''βοηθάει'' κάποια δισκογραφική εταιρεία. 

Αν και είναι νωρίς, υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Ασφαλώς!! μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει ένα καινούριο μας κομμάτι σε video clip το οποίο το έχουμε γυρίσει ήδη και το έχουμε ετοιμάσει. Θα είναι το πρώτο μας single από τον πρώτο μας ολοκληρωμένο δίσκο τον οποίο δουλεύουμε αυτό τον καιρό και υπολογίζουμε να έχουμε τελειώσει περίπου στις αρχές του νέου έτους. 

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας;
 
Πάντα νομίζω ότι το επόμενο μας βήμα είναι να γράφουμε μουσική.. κανένας από τους 5 νομίζω ότι δε σταματάει να το κάνει αυτό είτε αφορά για κομμάτια των Daffodil είτε όχι.. από εκεί και πέρα έχουμε κλείσει να εμφανιστούμε σε διάφορα μέρη τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα και είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι για αυτό.. και όπως προείπα να ολοκληρώσουμε το δίσκο. 

Είστε από τα Τρίκαλα, πως είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα;
 
Τα Τρίκαλα είναι μια αρκετά μουσικόφιλη πόλη με αρκετή παράδοση.. ελπίζω αυτή η παράδοση να συνεχιστεί από την πόλη μας και στη metal μουσική.. πραγματικά είναι πάρα πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες μπάντες ίσως και παραπάνω και φυσικά δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους φίλους μου τους Riffobia όπως επίσης και στους Warcode, τους Oletir και τους Lessional skin. Επίσης ευτυχώς υπάρχουν άτομα των οποίων η αγάπη και το μεράκι για αυτή τη μουσική τους οδηγεί στο να έχουμε την τύχη να δούμε στην πόλη μας μεγάλα ονόματα όπως οι rotting christ, η anneke van giersbergen που είχαμε την ευχαρίστηση να παίξουμε και ένα live μαζί της, οι omen, οι manilla road, οι maiden united και πολλοί ακόμη.. τώρα για παράδειγμα περιμένουμε τους inquisition. 

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε;
 
Να συνεχίσει ο καθένας μας να στηρίζει την τοπική σκηνή γιατί πραγματικά υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που αξίζουν την προσοχή μας.. σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνέντευξη παιδιά.. είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνετε.. καταπληκτική δουλειά!!.. περιμένουμε να σας δούμε σε κάποιο από τα επόμενα μας live.. μέχρι τότε να αγαπάτε τη μουσική και hope for better things to come!! 

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου