ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DRUNK JACKALS



Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των Drunk Jackals;
 
Η μπάντα σχηματίστηκε επίσημα το Φεβρουάριο του 2015. Πιο πριν έπαιζαν μαζί ο Πολωνός με τον Πανάγο στο μπάσο και στα τύμπανα αντίστοιχα. Το Γενάρη ήρθε και ο Leslie στην κιθάρα και τυπικά δημιουργήθηκε ο πυρήνας. Τον Ιούνη του 2015 μπήκε ο Τεό στη φωνή. Έκτοτε είμαστε με την ίδια σύνθεση. Πέραν της μπάντας είμαστε και φίλοι!

Γιατί Μεθυσμένα Τσακάλια;
 
Το όνομα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο βαθύτερο νόημα. Θέλαμε κάτι να παραπέμπει σε ζώο ερήμου και ταυτόχρονα να συνδυάζει τη θεωρητικά άστατη ζωή του ροκ. Μετά από κάποιο ψάξιμο καταλήξαμε στο Drunk Jackals.

Μίλησε μας για τις επιρροές σας.
 
Σημεία αναφοράς για όλη την μπάντα ήταν κυρίως ο ροκ/μπλουζ ήχος των 60’s/70’s αλλά και κάποιες πιο μοντέρνες μπάντες. Μια πρόχειρη λίστα επιρροών περιλαμβάνει τους T-Rex, Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd, ZZTop, Dinosaur Jr, White Stripes, Black Rebel Motorcycle Club, Spoon.

Την μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε;
 
Θα λέγαμε απλά ροκ.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα ΕΡ ( Seven Souls ), τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Είναι το πρώτο μας EP και το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας στο bandcamp αλλά και σε CD. Ηχογραφήθηκε στο WRECK IT SOUND STUDIO από τον Γιάννη Σωτηρόπουλο και τον Hlias Tachtanlee. Μίξη & παραγωγή έκανε ο Ηlias μαζί με εμάς και το master έγινε από τον Νίκο Λαβδά. Ηχογραφήθηκε τον Απρίλιο του 2016 και κυκλοφόρησε το Μάιο. Τα γραφιστικά τα ανέλαβε ο φίλος μας Stolis Pleiadan και έκανε εξαιρετική δουλειά. Μπορεί να το βρει κανείς στο bandcamp της μπάντας αλλά συνήθως το κουβαλάμε και στα live μας.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για το ep;
 
Οι δυσκολίες ήταν σχετικές. Σταθήκαμε τυχεροί και γράψαμε σε ένα εκπληκτικό studio στην πόλη μας, οπότε δε χρειάστηκε πέρα-δωθε σε Αθήνα ή αλλού. Γράψαμε live όλα τα κομμάτια σε μία μέρα, οπότε και ο χρόνος που απαιτήθηκε καθαρά ήταν λίγος. Βέβαια χρειάστηκαν πάμπολλες ώρες πρόβας πριν για να μπούμε έτοιμοι, άλλα άξιζε! Σε όλα τα υπόλοιπα, μίξη, παραγωγή, master, είχαμε εξαιρετικούς συνεργάτες και είμαστε ευγνώμονες. Το τύπωμα το αναλάβαμε εξ ολοκλήρου μόνοι μας, μπήκαν λεφτά από τα έσοδα τις μπάντας και από την τσέπη μας και τα καλύψαμε. Χρειάστηκαν αρκετά τηλέφωνα και τρέξιμο αλλά το αποτέλεσμα επετεύχθη. Δεν ξέρω αν αυτά θεωρούνται δυσκολίες αλλά τα περιμέναμε πριν ξεκινήσουμε και θέλαμε να το κάνουμε μόνοι μας, οπότε δε μας φάνηκε έτσι.

Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχατε κάνει διαφορετικά σε αυτή την δουλειά σας;
 
Πάντα ως μουσικός δεν είσαι 100% ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα. Κάτι σου φαίνεται ότι δε βγήκε όπως το είχες στο μυαλό σου, κάπου νομίζεις ότι δεν έχεις παίξει καλά, ακούς ένα μέρος και σκέφτεσαι ότι θα ήθελες να το αλλάξεις και ένα σωρό άλλα παρόμοια. Αλλά δεν έχει νόημα πιστεύω να λες τι θα άλλαζες. Είναι μια ηχογράφηση που περικλείει μια φάση της μπάντας εκείνη τη στιγμή και την εκφράζει. Εκεί όπου βοηθά είναι στο να σου δίνει ιδέες και μαθήματα για το μέλλον. Καλύτερα πάντα να νιώθεις ότι κάτι δε σου κάθεται καλά για να πιέζεις κι άλλο τον εαυτό σου.

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;
 
Σταθερός στόχος μας είναι τα live τόσο για την παρουσίαση του EP μας και των τραγουδιών μας όσο και γιατί πιστεύουμε ότι μια μπάντα είναι ζωντανή αν έχει παρουσία στη σκηνή. Στους πιο μακροπρόθεσμους στόχους ανήκει το να μπούμε μάλλον από χειμώνα για την ηχογράφηση του πρώτου full album μας. Μακάρι να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική και να παίζουμε live.

Είστε από την Κόρινθο, πως είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν χώροι για Lives;
 
Η Κόρινθος είναι μια μικρή επαρχιακή πόλη, οπότε αναλογικά η σκηνή είναι περιορισμένη. Υπάρχει ένας χώρος, το μπαρ Artichoke, που μας έχει στηρίξει και το ευχαριστούμε πολύ, ο οποίος κάνει σταθερά ένα live σχεδόν κάθε εβδομάδα και παρέχει σε μπάντες από όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να παίξουν. Για τα δεδομένα της Κορίνθου είναι όαση. Τώρα άλλοι διαμορφωμένοι ειδικά χώροι δεν υπάρχουν αλλά περιστασιακά στήνονται σκηνές και εντός Κορίνθου και σε μικρότερες πόλεις στα πέριξ. Αναλογικά του μεγέθους της πόλης και μουσικοί υπάρχουν και μπάντες με όρεξη και μουσικόφιλοι και άτομα ως οργανωτές που θέλουν και στηρίζουν έμπρακτα την εναλλακτική αν θέλετε σκηνή.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα νέο σχήμα σαν τους Drunk Jackals ;
 
Όπως είπαμε και πριν οι δυσκολίες είναι σχετικές. Προσωπικά ήμασταν προετοιμασμένοι για ό,τι συναντήσαμε ως μικρή μπάντα που ξεκινά. Διάθεση για δουλειά υπήρχε και ποτέ δε μας πήρε από κάτω. Θα παίξεις σε λίγο κόσμο, θα παίξεις λίγη ώρα, με κακό ήχο και όλα τα σχετικά. Αλλά πιστεύω ότι όλοι από εκεί ξεκινούν. Υπομονή, δουλειά και διάθεση και όλα είναι αντιμετωπίσιμα. 

Έχετε την τελευταία κουβέντα να πείτε ότι θέλετε...
 
Keep on drinkin’

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου