ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SYNTHETIC



Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό των Synthetic. 
 
Oι Synthetic είναι το μουσικό παιδί δύο παιδικών φίλων, δηλαδή εμένα και του Στέργιου (φωνή), που χρόνια μετά το τέλος της πρώτης μας μπάντας (Dimensional Traces), αποφασίσαμε να ξαναεκφραστούμε μουσικά, αρχικά ως ένα ευχάριστο διάλειμμα απ’ την καθημερινότητα και τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Ο Στέργιος μένει μόνιμα στην Αγγλία οπότε όλη η επικοινωνία γινόταν μέσω skype κ e-mails. Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα που είχα στο πιάνo (η εισαγωγή του “Forgiveness”) και τη μοιράστηκα με το Στέργιο. Τελικά καταλήξαμε με τους Synthetic και ένα full album, το “Here Lies The Truth”. Το πρώτο πλάνο ήταν οι Synthetic να είναι μία πλήρως στουντιακή μπάντα. Κατά την ολοκλήρωση της μίξης του Album συνειδητοποιήσαμε την τεράστια προοπτική των τραγουδιών και πως έπρεπε να παιχτούν Live. Έτσι σχηματίσαμε Full μπάντα με τη βοήθεια των Hallam Smith (κιθάρα, πλήκτρα), Chris Cassidy (μπάσο), Joe Ricciardi (τύμπανα). 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει; 
 
Η μουσική μας είναι ουσιαστικά ένα κράμα μελωδικού Heavy Metal συνδυάζοντάς το με το σκανδιναβικό metal ήχο αλλά και τον Αμερικάνικο. 

Οι επιρροές σας ποιες είναι; 
 
Μπάντες όπως οι In Flames, Soilwork, Sentenced, Μercenary, Nevermore, Pantera, Fear Factory, Dream Theater, Savatage, Machine Head σίγουρα μας έχουν επηρεάσει αρκετά. Φυσικά μη ξεχνάμε και τα μεγαθήρια (ποιος δεν έχει επηρεαστεί από αυτούς;) Maiden, Priest, Metallica, Megadeth κλπ. 

Τι είναι αυτό που σας δίνει την περισσότερη έμπνευση αυτή την στιγμή για δημιουργία; 
 
Διάφορα ερεθίσματα συμβάλουν στη δημιουργία των τραγουδιών. Σίγουρα οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε γενικά ως κοινωνία, η αβεβαιότητα που κυριαρχεί αυτές τις μέρες τις σκέψεις των ανθρώπων. Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι , με σκοπό να αναρριχηθούν στην κοινωνική και επαγγελματική τάξη, αλλοιώνονται ως χαρακτήρες και φροντίζουν να “κατασκευάζουν” τους εαυτούς τους σύμφωνα με τα “πρέπει” της σημερινής εποχής. Επίσης σίγουρα ο χαμός δικών μας ανθρώπων, αλλά και αντιθέτως χαρμόσυνα συμβάντα όπως η γέννηση του παιδιού μου, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να βγουν οι πιο μελωδικές-ευαίσθητες στιγμές μας στην επιφάνεια. 

Το 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Here Lies The Truth, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή και ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού; 
 
Ο δίσκος αποτελείται από 11 συνθέσεις. Όλο το Artwork είναι του εξαιρετικού φίλου και αδερφού μας, Τolaz. Το Album ηχογραφήθηκε στα προσωπικά μας studios, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν στην Ιταλία απ’ τον Ettore Rigotti (Disarmonia Mundi). Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, είχαμε τη βοήθεια του φίλου μας, Θανάση Lightbridge (Dol Ammad, Dol Theta, Dol Kruug), ο οποίος ηχογράφησε τα τύμπανα του δίσκου (εκτός απ το τραγούδι Hollow) και έδωσε σημαντική βοήθεια στα πλήκτρα, τόσο με μελωδίες, όσο και με κάποιους μοναδικούς ήχους που ο ίδιος δημιούργησε. Η ανάμειξη του Θανάση στο δίσκο ήταν καταλυτική όσον αφορά τον τελικό ήχο και ατμόσφαιρα. Επίσης στο “Hollow” είχαμε την τιμή να έχουμε στα τύμπανα τον Dirk Verbeuren (Soilwork, τώρα περιοδεύει και με τους Megadeth), ο οποίος, με το drumming του, ανέβασε το τραγούδι σε άλλο επίπεδο. H ανταπόκριση του κοινού είναι εξαιρετική! Γινόμαστε αποδέκτες πολύ θετικών σχολίων. Ο κόσμος στηρίζει το Album, του αρέσει πολύ, το αγοράζει και ο καθένας το προωθεί μετά στο δικό του κύκλο. Και φυσικά τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό! Μας δίνει τεράστια δύναμη για τη συνέχεια! 

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί; 
 
Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο απ’ αυτό που είχαμε φανταστεί!! Eίχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με ανθρώπους οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες αλλά και άριστοι συνεργάτες-χαρακτήρες. Δεν είναι τυχαίο ότι με όλους προέκυψαν δυνατές φιλίες και κρατάμε σχεδόν καθημερινή επαφή. Όλο αυτό μας ώθησε ώστε να βγάλουμε το 200% των δυνατοτήτων μας.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για το άλμπουμ αυτό; 
 
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για το άλμπουμ. Είχαμε φυσικά το θέμα της απόστασης. Συνθέσαμε και ηχογραφήσαμε όλο το δίσκο, μέσω skype και mails. Έχοντας παράλληλα και τις καθημερινές δουλειές μας, έπρεπε να δουλεύουμε το album για 8 έως 10 ώρες καθημερινά, πριν και μετά τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Σίγουρα κοιμηθήκαμε ελάχιστα εκείνο το διάστημα, χεχε! Τέλος και το οικονομικό ήταν σημαντικό αγκάθι, αφού έπρεπε να βάλουμε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία αυτή;
 
Σίγουρα το να φτάσουμε σε όσο το δυνατό περισσότερo κόσμο, όπως επίσης και να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Live εμφανίσεις. Αγγλία και Ελλάδα θα είναι σίγουρα οι πρώτες μας επιλογές. Μακάρι να έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε και αλλού. Επίσης είμαστε σίγουρα ανοιχτοί και σε κάποια πρόταση δισκογραφικής εταιρίας.

Ποιο είναι το επόμενο μουσικό σας βήμα; Τι να περιμένουμε από τους Synthetic;
 
Όπως προαναφέραμε, σίγουρα τα πολλά Live! Eπίσης ήδη υπάρχουν και κάποιες ιδέες για το 2ο album τις οποίες δουλεύουμε ήδη. 

Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο Ελληνικό group;
 
Ναι φυσικά! Είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιου είδους προτάσεις. 

Ο τελευταίος λόγος δικός σας... 
 
Ευχαριστούμε πολύ την Underground σκηνή που μας έδωσε το χώρο και το χρόνο για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας! Όπως επίσης και όλους όσους συνέβαλλαν στο να γίνει αυτός ο δίσκος πραγματικότητα. Σας ευχαριστούμε πολύ!! Όποιος φίλος επιθυμεί, μπορεί να ακούσει το album στην επίσημη σελίδα της μπάντας στο Bandcamp:
https://synthetic2.bandcamp.com
Όπως επίσης να δει και τα 2 Lyric Videos που έχουμε κυκλοφορήσει, στη σελίδα μας στο Youtube. Το 1ο αφορά το τραγούδι “Hollow”, έχει γίνει απ’ το Σάκη Στεφανίδη και το Artifact Project, ενώ το 2ο αφορά το τραγούδι “Memories” και είναι δουλειά του Harris J. C.
https://www.youtube.com/channel/UC7A_jKdpbJp3p07j1r7xG1Q
Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του δίσκου, υπάρχει φυσικά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (I-tunes, Google music, Spotify, Cd baby, Amazon κλπ), ενώ όσον αφορά την ελληνική αγορά, υπάρχει αποκλειστικά διαθέσιμο στα καταστήματα Public:
http://www.public.gr/product/music/kseno-repertorio/metal/metal/hereliesthetruth/prod8010736pp/
Για οτιδήποτε άλλο, μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας στο email του group hail@syntheticband.com ή και μέσω facebook ή twitter.

Και εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου