ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARCHAEOS



Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό των Archaeos. 
 
Χαίρε! Οι Archaeos ξεκίνησαν σαν ένα μέσο αποτύπωσης κάποιων μουσικών ιδεών που είχα. Μέχρι τώρα έχω κυκλοφορήσει το demo 'Iahes', τον Σεπτέμβρη του 2015, σε κασέτες τις οποίες έγραψα μόνος μου σε 50 κομμάτια. Στην πορεία συμφώνησα με τον Wampyrion να κάνουμε ένα split Archaeos/Karkinos με τον τίτλο 'Archegono Miasma' και αναμένουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του.  

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σου; 
 
Αναρίθμητες θα έλεγα. Κάποιες που θα μπορούσα να ξεχωρίσω είναι οι Bathory, Burzum, Rotting Christ, Kawir, Celtic Frost, Hellhammer...

Στιχουργικά ποια θεματολογία σε επηρεάζει περισσότερο;
 
Από την φύση, την φιλοσοφία, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τον αντιχριστιανισμό.

Το 2015 κυκλοφόρησες το Demo με τίτλο Iahes, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό και ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού; 
 
Το demo ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβρη και στην ουσία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια να αποτυπώσω κάποιες ιδέες που είχα στο μυαλό μου. Δεν είχα την παραμικρή γνώση πάνω σε αυτό το θέμα και έτσι έκανα ότι μπόρεσα στο σπίτι μου με ένα φθηνό μικρόφωνο. Τα πρώτα 50 αντίγραφα έφυγαν αμέσως και ακόμη υπάρχει αρκετή ζήτηση από την underground κοινότητα.

Ποιο θα είναι το επόμενο μουσικό βήμα σου; 
 
Έχουν τελειώσει οι ηχογραφήσεις για ένα full-length album 8 κομματιών  και σε λίγες μέρες θα ανεβάσω ένα τραγούδι σαν δείγμα με όνομα ''Arcanorum Arcana Tenebrae''. Θα προτιμούσα να μην πω παραπάνω λεπτομέρειες από τόσο νωρίς.  

Οι Archaeos ξεκίνησαν σαν one man band, θα παραμείνουν έτσι η έχεις σκοπό να γίνει ένα κανονικό γκρουπ;
 
Οι Archaeos ήταν, είναι και θα είναι one man band καθώς όπως είπα αποτελούν ένα μέσο αποτύπωσης προσωπικών μου σκέψεων και ιδεών.  Ίσως κάποια στιγμή να γίνει live αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο από τώρα. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Archaeos;
 
Οποιοδήποτε σχήμα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναγνώριση. Από εκεί και πέρα επιλογή μου είναι να γράφω την μουσική και τους στίχους μόνος μου οπότε δεν πρέπει να έχω κάποιο παράπονο. Επίσης στο full-length μπάσο και τύμπανα θα γράψει ο Geegor  (Mortuus Caelum, Diabolical Principles, Goatwhore, Ex-Enshadowed, Ex-Unholy Ritual, Ex-Acrimonious etc...) και θα αναλάβει την μίξη και το master.

Ποια η άποψή σου για την Ελληνική metal σκηνή;
 
Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε πολύ δυνατή σκηνή με πολλές αξιόλογες μπάντες. Το κακό είναι ότι υπάρχει πολύ ζήλια και όλοι έχουν να πουν κάτι. Θα προσπαθήσω να μην πάρω μέρος σε όλο αυτό. Καλό θα ήταν η Ελληνική σκηνή να είναι ενωμένη αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Υπάρχει κάποια νέα Ελληνική μπάντα που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;
 
Υπάρχουν πολλές μπάντες που αξίζουν προσοχή. Μεγάλη εντύπωση τον τελευταίο καιρό μου έκαναν οι Melan Selas. 

Πια είναι η γνώμη σου για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Είναι επιλογή του καθενός και εννοείται πρέπει να στηρίζουμε κάποιον αν μας αρέσει η μουσική του. Και εγώ θα ήθελα να κάνω το ίδιο αλλά επειδή όλοι σχεδόν έχουν την ίδια οικονομική κατάσταση πλέον πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι τα έξοδα είναι αρκετά για κάθε κυκλοφορία και με κάποιον τρόπο πρέπει να καλυφθούν.

Ο τελευταίος λόγος δικός σου...
 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χώρο που μου διαθέσατε στο site σας Underground Skini  και να ευχηθώ καλή συνέχεια. Ελπίζω να συνεχίσουν να βγαίνουν μπάντες που θα μας κάνουν περήφανους!  Όσοι το κάνουν να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελληνική σκηνή και να δίνουν ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε να επηρεάζουν την ψυχολογία μας! Όσο ονειρευόμαστε είμαστε ακόμη ζωντανοί! Keep the Hellenic Black Metal Flame alive!!!!!
, ARCHAEOS

Εμείς σ' ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου