ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 CODE



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Είμαστε οι 10 Code, μπάντα από την Αθήνα με rock ήχο και ξένο στίχο. Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2011, ενώ το τωρινό line-up υπάρχει από το φθινόπωρο του 2014. Έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP, ένα διπλό single και πρόσφατα το πρώτο μας full-length album, "Swiftlets". Έχουμε παίξει σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στον τελικό του EuroMusic Contest 2014 στο Παρίσι και στο Exit Festival 2015 στη Σερβία, ανοίγοντας τους Motörhead.

Πως προέκυψε το όνομα 10 Code του συγκροτήματος;
 
Ανάμεσα από πάρα πολλά άλλα ονόματα που ήταν υποψήφια. Μετά από πολλούς μήνες που το συζητούσαμε, ψηφίστηκε αυτό.

Εσείς πως χαρακτηρίζετε το στυλ της μουσικής σας;
 
Δεν θέλουμε να την κατηγοριοποιήσουμε. Κατά βάση ροκ, σίγουρα με επιρροές από τα 90s στα οποία μεγαλώσαμε. Υπάρχουν στοιχεία από grunge, stoner, alternative, αλλά δεν θα θέλαμε να βάλουμε κάποια ταμπέλα.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;
 
Ατομικά ο καθένας έχει πολλές και ετερόκλητες επιρροές. Για να μην "ανοίξει" πολύ η λίστα, θα αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες κοινές, όπως για παράδειγμα Nirvana, Soundgarden, Queens of the Stone Age, Radiohead, Pearl Jam.

Το 2016 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά με τίτλο Swiftlets, από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το ep The Connection του 2013 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές;. Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Δεν ξέρουμε κατά πόσο το Swiftlets έχει ριζικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές μας, γιατί μεγάλο μέρος του υλικού είχε γραφτεί εκείνη την περίοδο. Η σημαντική πρόοδος έγινε σε επίπεδο παραγωγής, με τη συμβολή του Άλεξ Μπόλπαση να είναι καθοριστική.

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Πολύ, πιστεύουμε ότι αποτυπώθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Η ανταπόκριση είναι πολύ ενθαρρυντική, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

Πείτε μας δύο λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια.
 
Αυτή τη στιγμή προωθούμε το Swiftlets σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Παράλληλα δουλεύουμε στο στούντιο νέο υλικό με σκοπό να το ηχογραφήσουμε τη νέα χρονιά. Επίσης σχεδιάζουμε και κάποια live στο εξωτερικό.

Τι θα θέλατε να αλλάξει στην Ελληνική μουσική σκηνή;
 
Εφόσον μιλάμε για την underground σκηνή, πιστεύουμε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα προόδου, τόσο μουσικά όσο και από θέμα στήριξης του κοινού. Αυτό που μάλλον θα θέλαμε να υπάρχει περισσότερο είναι η αλληλοϋποστήριξη και η συνεργασία μεταξύ των μπαντών.

Έχετε να πείτε κάτι στα νέα σχήματα που ξεκινούν τώρα;
 
Κι εμείς νέοι είμαστε στον χώρο. Αυτό που θα θέλαμε να πούμε είναι ότι είναι σημαντικό να μένεις αφοσιωμένος στον στόχο σου, όποιος και αν είναι αυτός. Μερικά likes παραπάνω ή το να ακολουθήσεις μια εφήμερη τάση, δεν αξίζουν να σε κάνουν να παρεκκλίνεις από αυτόν. Θέλει πολύ χρόνο και επιμονή. Έτσι πιστεύουμε τουλάχιστον, κι εμείς στη διαδρομή είμαστε.

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
Να στηρίζετε την ελληνική underground σκηνή, όχι επειδή είναι ελληνική, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι αξίζει!

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου