ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ AFTER DUSK



Για κάποιον που δεν σας ξέρει, δώστε μας ένα σύντομο παρουσιαστικό σας.
 
- Είμαστε οι After Dusk, παίζουμε heavy metal από το 1998 και έχουμε κυκλοφορήσει 3 full length albums. The witch's pact (2006) - Hybris (2009) - The devil got his soul (2012).

Ποια θα λέγατε ότι είναι η ηχητική κατεύθυνση της μπάντας;
 
- Θα έλεγα ότι είμαστε μια heavy μπάντα που συνδυάζει στη μουσική της στοιχεία από αρκετά subgenres του είδους, όπως death, black, thrash και φυσικά heavy metal.

Για ποιο λόγο γράφετε μουσική και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
- Γράφουμε μουσική επειδή είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Οι επιρροές μας είναι πάρα πολλές, από Sabbath-Maiden-Pantera μέχρι Cradle of filth-Rotting Christ.

Σε ποιες μπάντες πιστεύετε ότι οφείλουν μουσικά οι After Dusk αυτό που είναι σήμερα;
 
- Σε καμία και ταυτόχρονα σε πολλές. Οι επιρροές σταματάνε στο προσωπικό επίπεδο. Όταν γράφουμε τραγούδια για τους After Dusk είμαστε απερίσπαστοι στο να μείνει ο χαρακτήρας της μπάντας ανέπαφος, χωρίς όμως να επαναλαμβανόμαστε. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, ο κάθε δίσκος είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο.

Το 2013 κυκλοφορήσατε το single Gamma Ray Burst, να περιμένουμε νέο υλικό σας;
 
- Ναι! Έχουμε συνθέσει όλα τα τραγούδια του νέου δίσκου και η προπαραγωγή είναι σχεδόν έτοιμη. Αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουμε με την ηχογράφηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Πριν μπούμε στο studio όμως, θα κυκλοφορήσουμε ξανά το The devil got his soul, αφού το έχουμε ξαναμιξάρει με τον Jeffro Lackscheide και ακούγεται φοβερά! Πολύ σύντομα θα κάνουμε ανακοίνωση και για τα δύο album στην επίσημη σελίδα μας: AfterDuskMetal.com

Αρκετά χρόνια μπάντα, τι έχει αλλάξει στο σχήμα όλα αυτά τα χρόνια;
 
- Τα ιδρυτικά μέλη είμαστε εγώ (Παμίνος - φωνή), ο Βασίλης (κιθάρα) και ο Θοδωρής (πλήκτρα), καθώς γράφουμε πάντα όλη τη μουσική. Ο καλός μας φίλος Γιώργος Μέτικας έπαιζε μπάσο μέχρι το 2012, που τον αντικατέστησε ο Θανάσης Μαργαρίτης. Επίσης ο τρομερός προηγούμενος μας drummer Κωνσταντίνος Αρβανίτης, ήταν μαζί μας από το 2006 ως το 2013 και τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Γκίκας από τους Motherfaster. Στον τρόπο που γράφουμε και παίζουμε μουσική δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι, εκτός της τεχνικής βελτίωσης που έρχεται με τον χρόνο και την ενασχόληση με τα όργανα. Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει είναι η αντιμετώπιση του συγκροτήματος με πιο επαγγελματικό τρόπο, από εμάς τους ίδιους.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας ως σχήμα;
 
- Να συνεχίσουμε να βγάζουμε albums με την ίδια μουσική ποιότητα που έχουν και τα 3 πρώτα.

Είστε από τα παλιότερα συγκροτήματα στο χώρο. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
- Δεν είμαστε από τα παλιότερα. Υπάρχουν συγκροτήματα παλαιότερα κατά 10 χρόνια+ από εμάς όπως οι Rotting Christ, οι Power Crue, οι Nightstalker και αρκετοί άλλοι που παίζουν ακόμα. Η ελληνική σκηνή έχει πολλές και καταπληκτικές μπάντες σε όλο το φάσμα του σκληρού ήχου. Το μόνο που μπορεί να την κάνει να ανθίσει περαιτέρω είναι η ανταπόκριση και η υποστήριξη τού κόσμου. Να πηγαίνει στα live και να αγοράζει και κανένα cd ή βινύλιο, όχι μόνο downloading και YouTube.

Αν γινόταν να επιλέξετε εσείς μια μπάντα για να παίξετε live ποια θα ήταν;
 
- Εγώ προσωπικά θα γούσταρα πολύ να ανοίγαμε ένα live των Iron Maiden. Έχουν πάντα καταπληκτική ατμόσφαιρα στις συναυλίες τους.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
- Στις 23 Απριλίου θα πάρουμε μέρος στο διήμερο Wreck Athens fest, που θα γίνει στο Κύτταρο, στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με άλλες 11 ελληνικές μπάντες! Θα παίξουμε τραγούδια και από τους 3 δίσκους μας, καθώς και ένα καινούριο. Το εισιτήριο είναι μόνο 6 ευρώ, αρκετά προσιτό νομίζω, οπότε σας περιμένουμε όλους!!!

Ευχαριστούμε Παμίνο και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου