ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ JAGERNAUT




Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Jagernaut.


Bak: Ξεκινήσαμε σαν Jagernaut από τον Σεπτέμβρη του 2010 με σκοπό να παίξουμε "βρώμικο και ωμό" crust/grind.
Lab: Στην πραγματικότητα ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, το 2009 από τον Χρήστο (Ασφυξία) και μένα. Ξεκινήσαμε να τζαμάρουμε για την πλάκα μας άλλα το 2010 επειδή το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό είπαμε να το προχωρήσουμε, έτσι ήρθε στο μπάσο ο Bak (ex - Gutter, ex - Kalazar) και o Jerboa (Lifewreck).
Στην συνεχεία ο Jerboa μας αφήνει και την θέση του παίρνει ο Rougen (ex - Karhozat). Φετος την Άνοιξη αποχωρεί και ο Χρήστος και αντικαθιστάτε από τον George (Delete the Mass, Conspiracy of Denial και Abyssgale)


Σε ποιο μουσικό είδος θα σας κατατάσσαμε και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;


Βak: Ταλαντευόμαστε ανάμεσα στο punk και το death metal θα έλεγα. Από μουσικές επιρροές αναφέρω μερικές χαρακτηριστικές μπάντες: Extreme Noise Terror, Disrupt, Autopsy και Phobia.
Lab: Τώρα σαν μουσικό είδος νομίζω στο grindcore θα ταιριάζαμε καλύτερα άλλα δεν είμαι και πολύ σίγουρος…


Πώς καταλήξατε στο όνομα Jagernaut;


Bak: Έχουμε πολλές διαφορετικές εκδοχές για το πως καταλήξαμε στο όνομα, κανείς μας δεν είναι σίγουρος για το τί σημαίνει ή συμβολίζει ακριβώς....
Lab: Jagernaut είναι η επίσημη μέρα της λήξης της κυνηγετικής περιόδου (jager = κυνηγός) του υδροκότσιφα και του Γερμανικού έλαφου στην Δυτική Γερμανία!!!???!!!!??..


Τι σας εμπνέει ή σας διεγείρει μουσικά;


Bak: Μικρά, δυνατά κομμάτια με χαοτικές συνθέσεις και πάνω από όλα, μουσική με ψυχή!
Lab: Χαμηλά κουρδίσματα δυνατός βρώμικος ήχος και μεγάλες ταχύτητες.


Πληροφορίες για το σχήμα αλλά και για υλικό σας που μπορούμε να βρούμε;


Bak: Για νέα της μπάντας στην ιστοσελίδα μας: http://jagernaut.wordpress.com/ ή στην σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/Jagernautwar?ref=br_tf και για να ακούσετε τις κυκλοφορίες μας εδώ: https://jagernaut.bandcamp.com/


Σαν μπάντα λειτουργείτε καλύτερα στο στούντιο ή πάνω στη σκηνή;


Bak: Kαι στα 2 λειτουργούμε εξίσου καλά, η αλήθεια είναι όμως πως πάνω στην σκηνή γίνεται το πραγματικό δέσιμο σε ένα συγκρότημα.
Lab: Στο live φαίνεται καλύτερα η ψυχή της μπάντας και φαίνεται και η σχέση που έχουν μεταξύ τους τα μέλη άλλα και με τον κόσμο.


Τι να περιμένουμε από τους Jagernaut στο μέλλον, μέχρι που έχουνε σκοπό να το τραβήξουνε;


Bak: Μέχρι το τέλος του κόσμου και λίγο παραπέρα!
Lab: Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ιδέα γύρω από το όνομα της μπάντας, μια ιδέα που θα εναντιώνεται στην μιζέρια, την δυστυχία που μας φορτώνουν και την κακή ποιότητα ζωής που ποτέ δεν ήταν στο χέρι μας ο ελενγχός της.
Έτσι αν το πετύχουμε αυτό στην πραγματικότητα κάνεις δεν θα ξέρει μέχρι που θα τραβήξει αυτό. Μακάρι να φύγουμε εμείς και να το συνεχίσουν άλλα άτομα και την μπάντα και την ιδέα.


Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική μουσική σκηνή.


Bak: Έχει σίγουρα ανέβει το επίπεδο και αυτό είναι πολύ καλό, πολλά νέα συγκροτήματα και επιτέλους πολλές κυκλοφορίες. Επίσης έχει υπάρξει και μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την μουσική σκηνή στην ελλάδα, είχε να γίνει πολλά χρόνια κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι ότι περισσότερος κόσμος έχει βρει διέξοδο στις τέχνες γενικά και μπορούμε άνετα να πούμε ότι ζούμε αυτή την στιγμή μια μικρή πολιτιστική επανάσταση που όμως δυστυχώς ορισμένες φορές πέφτει θύμα της εφήμερης δόξας και της τσάμπα διαφήμισης με αποτέλεσμα να χάνει το όποιο "αφυπνιστικό" ή "ανατρεπτικό" στοιχείο έχει.


Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;


Bak: Είναι πάρα πολλά για να αναφερθούν όλα εδώ, ενδεικτικά: Λήθη, Conspiracy Of Denial, Procrastinate (crust), Gutter, Corpses (hardcore), Πανδημία, Era Of Fear (post-punk), Cut Off, Lifewreck (hardcore/powerviolence), Grassroll, Progress Of Inhumanity, Delete The Mass, Head Cleaner, Slavebreed (grindcore), Vazura, Chernobyl Attack, Chortofaggots (punk),
Lab: Abnormal Inhumane, Ensight, Slaughterday, Δυσπνοια, Absense, Thole, Abyssgale, Bus the unknown secretary, Kratarameno Stoma και πάρα πολλές ακόμα που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα.


Ο τελευταίος λόγος δικός σας...

Grindcore Is The Most Important Meal Of The Day

assembled in self-explanatory silence
grim closure of glorified violence
vaguely retained in a desperate notion
dissonantly dissolved in a delirium of devotion


Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου