ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ AFTER MATHS



 
 
Πότε και πως προέκυψαν οι After Maths;
 
Οι After Maths δημιουργήθηκαν μια αποφράδα νύχτα, του 2010, ως studio project του Duru (επίσης μέλος των Tsopana Rave, Transistor) και της Decy Belu. Hχογράφησαν ένα πειραματικό demo cd και επειδή αυτό έτυχε ευνοικών κριτικών, αποφάσισαν να γίνουν μπάντα.
 
 
Θέλουμε να μας πείτε για τις επιρροές της μπάντας. Δηλαδή, τι μουσική ακούτε και πως αυτό επηρεάζει τον ήχο σας και αυτό που κάνετε.
 
 
Οι επιρροές μας είναι άπειρες, απείθαρχες και μάλλον διεστραμμένες χαχα!...Rock κατά βάση αλλά και blues, metal, classical, reggae, electro, funk, stoner, ambient κλπ κλπ. Οτιδήποτε έχει κάτι αληθινό και πρωτότυπο.
 
 
Στη σύνθεση των τραγουδιών συμμετέχετε όλοι σας ή κάποιος ασχολείται περισσότερο με τη μουσική και κάποιος με τους στίχους;
 
 
Συνήθως, οι αρχικές ιδέες, έρχονται από τη Decy και το Duru. Όμως, στη σύνθεση, ενορχήστρωση, δημιουργία, εξέλιξη, συμμετέχουν ενεργά και ισάξια, οι εγκέφαλοι όλων. Οι στίχοι, είναι υπόθεση της δεσποινίδος Decy.
 
 
Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
Οτιδήποτε μας κάνει να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε. Τα μαθηματικά. Έχουμε άρρηκτη σχέση μαζί τους. Η τέχνη, η επιστήμη, ιδέες, καταστάσεις, εμπειρίες, η φιλοσοφία, ο έρωτας, κοινωνικοί προβληματισμοί.
 
Πόσο διαφορετικοί είναι μουσικά οι After Maths του 2010 με τους After Maths του 2014;
 
 
Aρκετά διαφορετικοί. Καταρχάς, η σύνθεση της μπάντας, είναι διαφορετική. Σίγουρα, η μουσική μας βάση είναι το rock, όμως η οπτική μας γωνία αλλάζει και η αισθητική μας εξελίσσεται, παράλληλα με τη δυναμική της ομάδας. Τον τελευταίο καιρό, ενώ δουλεύουμε τα νέα μας τραγούδια, ψάχνουμε ένα μόνο ακόμα επίθετο, να πλαισιώνει τη λέξη rock, όταν μας ρωτούν τι μουσική παίζουμε... Το album μας, που ελπίζουμε να κυκλοφορήσει το χειμώνα, θα κινείται σε ρυθμούς-έκπληξη, σε σχέση με το παρελθόν.
 
 
Από την μέχρι τώρα πορεία σας, ποια θα χαρακτηρίζατε ως την πιο σημαντική στιγμή;
 
 
Τα airplays των τραγουδιών μας σε radios/websites του εξωτερικού. Επίσης, τη συνεργασία μας, με τον παραγωγό μας, Alex Μπόλπαση.
 
 
Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον;
 
 
Είμαστε ανοιχτοί σε πολλούς καλλιτεχνικούς δρόμους-συνεργασίες. Μας ενδιαφέρουν όλες οι μορφές τέχνης. Το album μας, που θα κινείται, όπως είπαμε, σε rock ρυθμούς-έκπληξη. Ανανεωμένο και συνειδητοποιημένο ήχο. Aρκετά lives που μας έλλειψαν, λόγω αναζήτησης κιθαρίστα. Και ελπίζουμε πάντα, στο αναπάντεχο και στο μαγικό...
 
 
Ποια είναι η θέση σας πάνω στο θέμα του internet και της μουσικής βιομηχανίας σήμερα;
 
 
Είμαστε καθημερινοί χρήστες του internet και ψάχνουμε συχνά, να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με τους ανθρώπους, που θέλουν να ακούσουν μουσική. Η εξέλιξη είναι αυτοσκοπός και στην τέχνη αλλά και στην τεχνολογία.
 
 
Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη παιδιά!
...Mathematics is the code of universe... @fter_Maths is our music...
https://www.facebook.com/aftermathsgr
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου