ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΜΑ



 
 

Πως δημιουργήθηκαν οι ΕΡΜΑ και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα για την μπάντα;

 

Οι Έρμα δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 από μια παρέα φίλων στην πόλη της Άρτας.
Η αρχή έγινε από τον Κώστα Μανθα (φωνή) και τον Μάρκο Ανδρέου(ντραμς). Έπειτα στην μπάντα μπήκαν οι Κώστας Κοκοβες (μπάσσο) και έπειτα από πολλές αλλαγές, την "θέση" της κιθάρας πήρε ο Άγγελος Κουτσιαφτης ο οποίος μετά την ηχογράφηση του ΕΡ αποχώρησε από την μπάντα λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων.
ΕΡΜΑ: (μεταφορικά) αρχές ή κίνητρα που κατευθύνουν τη συμπεριφορά ή τη δράση κάποιου, το επιλέξαμε γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι η μουσική μας αντιπροσωπεύει το σκεπτικό μας για αυτά που εμείς ως άνθρωποι/πολίτες παρατηρούμε ότι συμβαίνουν στην κοινωνία γενικότερα.


Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ποτέ;

 
Punk-rock me hardcore stoixeia.


Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Κρανίου Τόπος, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.

 
Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε κάποιες δικές μας ιδέες, το καλοκαίρι 2013 αποφασίσαμε να μπούμε στο studio για την ηχογράφηση του 1ου μας αυτοχρηματοδοτούμενου EP, Κρανίου Τόπος, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013. Περιέχει 6 κομμάτια, ένα εκ των οποίον εισαγωγικό/ορχηστρικό.
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Chris Koliopanos στην Άρτα. Το artwork από τον Πάνο Κορομιλια.


Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτή την δουλειά ποια είναι έως τώρα;

 
Θετικότατη θα λέγαμε. Κυρίως άλλον) επειδή για πολλά χρόνια δεν υπήρχε ελληνόφωνη μπάντα στην πόλη μας, και σε συνδυασμό με τις κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις (τις οποίες θίγουμε άμεσα στα τραγούδια μας), θεωρούμε ότι καταφέραμε να αγκαλιαστούμε από το κοινό αυτού του είδους μουσικής. Είναι συγκλονιστικό, και τιμή μας φυσικά, να βλέπεις άτομα να σε ακολουθούν σε κάθε σου live! είναι πραγματική ευλογία.


Πως θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το Κρανίου Τόπος;

 
Στην πόλη της Άρτας μπορεί να το αποκτήσει από το Κουρδιστό Πορτοκάλι cafe bar, Old-Post cafe, Κάποτε cafe bar, Foggs Beerhouse, Cult cafe bar. Eάν δεν είστε από την πόλη μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ermaband@hotmail.gr.
Φυσικά μπορείτε να το ακούσετε δωρεάν από youtube (ermabandofficial) η να το κατεβάσετε δωρεάν από το site της Ελληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής.


Μελλοντικά ποια είναι τα σχέδια της μπάντας;

 
Η ηχογράφηση του νέου μας album είναι η προτεραιότητα μας αυτή την περίοδο. Φυσικά δεν θα λέγαμε όχι σε κάποιο καλό festival/live είτε στην πόλη μας είτε εκτός Άρτας.


Είστε από την Άρτα, πως είναι η σκηνή εκεί;

 
Εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια μια μικρή επαρχιακή πόλη, η σκηνή περιέχει μπόλικες μπάντες οι οποίες έχουν να παρουσιάσουν η κάθε μια την δικιά της δουλειά/δισκογραφία. Όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Μπάντες όπως οι Heritage, Ghostdance The Band, Lock N Load, Psycho Holiday, Stoned Spirit (ston agglofono stoixo) και μπάντες όπως οι Πρόπλασμα και Manifesto (στον ελληνόφωνο στοίχο) έχουν να παρουσιάσουν αξιοπρεπέστατες και σοβαρές δουλειές τα τελευταία χρόνια.
Το ποιο ενθαρρυντικό είναι ότι βλέπεις κινητικότητα και στις ποιο μικρές ηλικίες πράγμα που σου επιτρέπει να έχεις ελπίδες για το μέλλον!


Μια τελευταία κουβέντα από τους ΕΡΜΑ για να κλείσουμε;

 
Θα αφήσουμε ένα τετράστιχο από ένα ποίημα της Κατερίνας Γώγου να μιλήσει για εμάς.

Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες
γιατί γράψανε ότι σου ρίξανε στα πόδια.
Ξέρω πως ποτέ δεν σημαδεύουνε τα πόδια
Στο ΜΥΑΛΟ είναι ο ΣΤΟΧΟΣ.Το νου σου,ε;

official youtube channel: ermabandoffcial
 
official website http://ermaband.wix.com/Official
mail: ermabandoffcial@hotmail.gr

facebook group https://www.facebook.com/pages/%CE%95%CF%81%CE%BC%CE%B1Erma-Band/415779135178443

 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου