ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FAITHREAT

 
 
 
 

Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των FAITHREAT ?


 

Faithreat:Αρχικά ο Γιάννης(τραγουδιστής) γνωριζόταν με τον πρώην μπασίστα μας-επίσης Γιάννη- και πάνω στην συζήτηση,ψήθηκαν να κάνουν μια μπάντα με σκοπό να παίξουν crossover.Ο τραγουδιάρης μας έφερε στην μπάντα τον Ανέστη(κιθάρα),με τον οποίο έπαιζαν μαζί στους Disharmonic και ο άλλος Γιάννης γνώριζε τον Κώστα(κιθάρα επίσης) και τον παλιό μας ντράμερ Βαγγέλη και έτσι έγινε το πρώτο line-up,με το οποίο κυκλοφορήσαμε το "Back to the Pit" και το "Thrashing with the stars".Το σημερινό line-up συναντά τον Νίκο στα ντραμς και τον Σόφο στο μπάσο.



 


Πως προέκυψε το όνομα FAITHREAT ?


 

Faithreat:Είναι προφανές ότι είναι συνθετικό των λέξεων "faith" και "threat".Στην ουσία αυτό που θέλουμε να πούμε,μέσα και από τους στίχους του ομώνυμου κομματιού,είναι η ιδέα ότι αν πιστεύεις σε κάτι πολύ,αυτό μπορεί να απειλήσει τους άλλους.



 

Ποιες ήταν οι επιρροές σας και τα ακούσματα σας στην μουσική ?


 

Faithreat:Γενικά,οι βάσεις μας είναι κυρίως hardcore/thrash/punk,αλλά σαν άτομα ακούμε από 70΄s classic rock και heavy metal μέχρι punk rock,crust και black metal.Αν βγει κάποιο riff με βάση αυτά τα είδη και μας κολλήσει ωραία στην μουσική,δεν θα διστάσουμε να το χώσουμε.Πιό πολύ προσπαθούμε να μετριάζουμε το old-school thrash,που ναι μεν αγαπάμε αλλά έχει καταντήσει κάπως γραφικό στις μέρες μας.Η μουσική κατά την γνώμη μας πρέπει να εξελίσσεται και όχι να μένουμε κολλημένοι αποκλειστικά στο παρελθόν.Μπαίνουμε στο 2014!



 

Ποιος γράφει τη μουσική σας ?


 

Faithreat:Συνήθως ο Κώστας και ο Ανέστης φέρνουν riff-άκια στην πρόβα αλλά την τελική σύνθεση των κομματιών την γράφει όλη η μπάντα με ιδέες που θα πει ο καθένας μας.
Δεν γίνεται να γράφεις στον δίσκο "Music written by "τάδε"...".Υποβιβάζεις τους υπόλοιπους της μπάντας με αυτό τον τρόπο,οι οποίοι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση των κομματιών.



 

Έχοντας ηχογραφήσει τρεις δουλειές, το 2009 το 2012 και το 2013, πως βλέπετε την εξέλιξη σας ως μπάντα μέχρι σήμερα ?


 

Faithreat:Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει υπάρξει εξέλιξη,τουλάχιστον έτσι μας λένε!Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου και το τακτικό προβάρισμα κανείς δεν μένει στάσιμος.



 

Υπάρχουν μουσικές συνεργασίες που θα επιθυμούσατε να κάνετε στο μέλλον ?


 

Faithreat:Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας αλλά άμα προκύψει κάποια μπάντα που εκτιμούμε,θα θέλαμε σίγουρα να υλοποιηθεί μια split κυκλοφορία.



 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια ?


 

Faithreat:Προς το παρόν γράφουμε καινούρια κομμάτια τα οποία τα προορίζουμε για νέο full length ή Εp. Από άποψη συναυλιών,κανονίζουμε σιγά-σιγά ένα 5-6ήμερο τουράκι κατά κεντρική Ευρώπη μεριά.



 

Υπάρχει μέλλον για ένα group σαν τους FAITHREAT στην Ελλάδα ?


 

Faithreat:Εφόσον ηχογραφούμε,παίζουμε live και ο κόσμος μας στηρίζει είτε αγοράζοντας κάποια δουλειά μας,είτε με την παρουσία του στις εμφανίσεις μας υπάρχει μέλλον για τους Faithreat,όπως και κάθε άλλη μπάντα με τα ίδια πιστεύω. Τώρα αν εννοείς το μέλλον με την έννοια του να υπογράψουμε συμβόλαιο με δισκογραφική και να βγάζουμε τα προς το ζην,είναι κάτι που δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα και ούτε το κυνηγάμε.
Η μπάντα για μας είναι ένα πολύ σοβαρό hobby.



 

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη ?


 

Faithreat:Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.Μας έδωσες την ευκαιρία να πούμε κάποιες σκέψεις μας.Καλή χρονιά και καλή συνέχεια σε όλους!
Facebook : http://www.facebook.com/pages/Faithreat/107114022678330
Μουσική : http://faithreat.bandcamp.com/
Επικοινωνία : faithreat@gmail.com
Blog : http://faithreat.blogspot.gr/    
Eyxaristoyme polu!


Εμείς σας ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου