ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DAGGER OF BETRAYAL

 
 
 
 
Πότε και πως ξεκινάει το μουσικό ταξίδι των DAGGER OF BETRAYAL ?

-Οι Dagger of Betrayal γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2009, όταν οι δύο κιθαρίστες της μπάντας (Άγγελος και Αντώνης) αναζητούσαν μέλη για την δημιουργία συγκροτήματος περίπου στο ύφος στο οποίο παίζουμε αυτή τη στιγμή. Διάφοροι γνωστοί ή γνωστοί γνωστών και το πρώτο line up ήταν έτοιμο. Βέβαια έχουν γίνει αλλαγές μελών από τότε μέχρι το τωρινό line up μας.

 
Ποια είναι η μουσική ταυτότητα της μπάντας ?

-Υπάρχουν διάφορα μουσικά στοιχεία και πινελιές από είδη της metal στα κομμάτια των Dagger of Betrayal. Προσπαθούμε να αντλούμε τα στοιχεία εκείνα που θεωρούμε ότι θα ακούγονταν καλά και θα ταίριαζαν στο ύφος μας. Για να απαντήσω όμως και στην ερώτηση πιο άμεσα. Μελωδικό Death Metal με metalcore πιστεύουμε πως μπορεί να εκφράσει αυτό που παίζουμε.

 
Για ποιο λόγο γράφετε μουσική και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές ?

-Μουσική γράφουμε γιατί αυτό είναι που αγαπάμε και που μας εκφράζει. Όπως είπα και παραπάνω, προσπαθούμε να παίρνουμε στοιχεία από διάφορα είδη του metal, πάντως κύριες επιρροές έχουμε. Κάποιες από αυτές είναι, At The Gates, Lamb of God, Chimaira.

Όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι, ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας ?

-Τα κομμάτια μιλάνε κυρίως για την ανθρώπινη φύση και πως ο άνθρωπος καταστρέφει ουσιαστικά την ευτυχία του. Επίσης, η απαισιοδοξία για τον κόσμο αυτό και τα αισθήματα που νιώθουμε για την κοινωνία είναι και αυτά θέματα που θίγονται στου στίχους μας.

Το 2013 κυκλοφορήσατε την δεύτερη δουλειά σας με τίτλο Paradox Hive, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή ?

-Το Paradox Hive είναι το πρώτος μας full length album, το οποίο ηχοληπτικά επιμελήθηκε ο Στέλιος Κοσλίδης και τα artwork ανέλαβε ο Βαγγέλης Σαζανίδης .
Στο album αυτό υπάρχουν εννέα συνολικά κομμάτια εκ των οποίων τα δύο (Pitch Black, Retribution) υπήρχαν και στο demo το οποίο είχαμε κυκλοφορήσει. Υπάρχουν πολλά στοιχεία στο album, από καθαρά death metal σημεία και metalcore περάσματα με breakdowns σε αργά doom μονοπάτια.
Ήταν μία ωραία εμπειρία η όλη διαδικασία, από την σύνθεση μέχρι τα τελικά στάδια του δίσκου και είμαστε ικανοποιημένοι από το όλο αποτέλεσμα.
Preview του Paradox Hive υπάρχει στο Youtube και όποιος ενδιαφέρεται για αυτό, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook.

Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχατε κάνει διαφορετικά στο Paradox Hive ?

-Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα θέλαμε να αλλάξουμε ή κάτι το οποίο σκεφτόμασταν διαφορετικά. Γενικά, το feedback και τα σχόλια που λαμβάνουμε από τον κόσμο που το ακούει και που το έχει αγοράσει είναι χρήσιμα στοιχεία που θα λάβουμε υπόψη μας σε μελλοντικές μας κυκλοφορίες, που αν πάνε όλα καλά σχεδιάζουμε να κάνουμε.

Με τις δισκογραφικές εταιρίες, ποια είναι η σχέση σας ?

-Το album μας κυκλοφόρησε χωρίς κάποια εταιρία για publisher. Ο λόγος που το κυκλοφορήσαμε οι ίδιοι είναι ότι δεν θέλαμε να βιαστούμε σε κάποια επιλογή. Βέβαια η αναζήτηση εταιρίας είναι ένα από τα σχέδια μας αυτή τη στιγμή.

Πως ήταν η χρονιά που τελειώνει για τους DAGGER OF BETRAYAL ?

-Η χρονιά αν και είχε αρκετές δυσκολίες για εμάς, δεν παύει να ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος. Πολλά live εκτός Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβρη του 2013 τα οποία απολαύσαμε. Είναι σίγουρα μία χρονιά που δεν θα ξεχαστεί.

Οι φίλοι της Ελληνικής σκηνής τι μπορούν να περιμένουν από εσάς στο μέλλον ?

-Σίγουρα πολλά live εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης. Πραγματικά θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και να κυκλοφορούμε υλικό και όπως προανέφερα αν όλα πάνε καλά θα έρθουν και άλλες κυκλοφορίες! Αυτή τη στιγμή στα προσεχώς είναι το πρώτο μας video clip.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο ?

-Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Ελπίζουμε το 2014 να είναι μία υπέροχη χρονιά γεμάτη χαρά και μουσική! Καλή συνέχεια και keep supporting!!

Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου